Rotterdam

Bibliotheekcollege: Strijd om de Maasbruggen

Van 16:00 tot 17:00 | Centrale Bibliotheek | Bibliotheekcollege, Kaartverkoop, Geschiedenis

Bibliotheekcollege: Strijd om de Maasbruggen

21 Apr

In aanloop naar 4 en 5 mei gaat het Bibliotheekcollege dit keer over de Meidagen van 1940 en de beruchte strijd om de Maasbruggen.

Op vrijdag 10 mei 1940 valt Duitsland Nederland binnen, wordt in Rotterdam vliegveld Waalhaven gebombardeerd en volgt er een aanval door honderden parachutisten. Op de Maas landen watervliegtuigen en boven Feijenoord worden parachutisten afgeworpen die de Maasbruggen bezetten. Binnen enkele uren verandert de omgeving van de Maasbruggen in een strijdtoneel.

Tijdens het college vertelt Jan Gooyer opmerkelijke details van het Duitse aanvalsplan op Rotterdam en kom je te weten welke Nederlandse eenheden er in actie kwamen en wat hun tegenmaatregelen waren.

• Toegang: v.a. €2,50 (incl. consumptiebon, te besteden bij Bistrobar Binnerotte)
    Bestel kaarten via onderstaande button.