Rotterdam

Van 16:00 tot 17:00 | | Bibliotheekcollege, Kaartverkoop

Bibliotheekcollege: Straatnamen door René Dings

17 Feb

Voor veel mensen zijn straatnamen niet meer dan een gebruiksartikel, terwijl er vaak bijzondere en interessante verhalen achter schuilgaan. Wie bedenkt al die namen?

Worden er ook wel eens straatnamen gewijzigd? Welke straatnamen komen het vaakst voor? Hoe komen bijzondere straten zoals Burelhul en Dubbeleworststeeg aan hun naam? Waarom is er voor Jan Steen vaak geen plek in een schilderswijk? Is er echt een Ajaxstraat in Rotterdam? En hoe oud is de weg naar Kralingen nou precies?

René Dings is schrijver van het boek Over straatnamen met name. In deze lezing vertelt hij hoe straatnamen tot stand komen en wat daar allemaal bij komt kijken. Een college vol met verhalen, voorbeelden, feiten en fabels. Na afloop kun je nooit meer normaal naar een straatnaambord kijken. Maar dat is helemaal niet erg.

• Toegang: €2,50* (met biebpas) / €5,00*
    *Inbegrepen een consumptiebon die je kunt besteden bij Bistrobar Binnenrotte.
  • Bestel je tickets via de onderstaande button.