Filosofie in Schiebroek: Bewegen om beter te leven?

Van 10:00 tot 12:00 | Schiebroek | erasmus, workshop, filosofie

Filosofie in Schiebroek: Bewegen om beter te leven?

22 Apr

Filosofeer samen met anderen over belangrijke onderwerpen uit je dagelijks leven.

Kom op woensdagochtend naar de bibliotheek. De interactieve workshopserie Filosofie in Schiebroek: Houd jezelf scherp! laat je nadenken over belangrijke onderwerpen uit het dagelijkse leven: werk, vriendschap en liefde.

Samen met Filosofiegroep Rotterdam worden van 23 oktober 2019 tot en met 22 april 2020 workshops over levenskunst en filosofie georganiseerd in vestiging Schiebroek. Verruim je geest door uiteenlopende filosofische thema’s te bespreken. Leer nadenken over de belangrijkste onderwerpen uit het dagelijkse leven. We dagen je uit om mee- én tegen te denken, om in gesprek te gaan en vooral nieuwsgierig te zijn naar de ander. Filosofeer je mee?

Cultuurhistoricus dr. Jan de Bas begeleidt de workshops. Na zijn inleiding volgt een open (socratisch) gesprek met creatieve opdrachten.

Elke editie is los te volgen.

Bewegen om beter te leven? Sport als levenskunst

De Olympische Spelen staan voor 2020 op de agenda. Op welke manier speelt sport of bewegen een rol in je leven? Kunnen we beter denken en beslissen wanneer wij onze lichaam op gezette tijden inzetten om te ontspannen? Geeft sport de mogelijkheid om de creativiteit te stimuleren? We gaan in op het boek van Vlaamse filosoof Mark Van den Bossche: ‘Sport als levenskunst’ en zoeken antwoorden op onze eigen vragen over bewegen en levenskunst.

De andere edities hebben de titels ‘Wat is schoonheid?’ (23 oktober 2019), ‘Heb ik een vrije wil? Socratisch gesprek’ (20 november 2019), ‘Hoe kan ik het onzegbare zegbaar maken?’ (15 januari 2020) en ‘Hoe tolerant ben ik? Socratisch gesprek’ (26 februari 2020).

• Tickets: €10,- voor leden, €12,50 voor niet-leden
  • Aanmelden: Via onderstaande button of aan de balie van de bibliotheek.