Filosofie in Schiebroek: Hoe kan ik het onzegbare zegbaar maken?

Van 10:00 tot 12:00 | Schiebroek | erasmus, workshop, filosofie

Filosofie in Schiebroek: Hoe kan ik het onzegbare zegbaar maken?

15 Jan

Filosofeer samen met anderen over belangrijke onderwerpen uit je dagelijks leven.

Kom op woensdagochtend naar de bibliotheek. De interactieve workshopserie Filosofie in Schiebroek: Houd jezelf scherp! laat je nadenken over belangrijke onderwerpen uit het dagelijkse leven: werk, vriendschap en liefde.

Samen met Filosofiegroep Rotterdam worden van 23 oktober 2019 tot en met 22 april 2020 workshops over levenskunst en filosofie georganiseerd in vestiging Schiebroek. Verruim je geest door uiteenlopende filosofische thema’s te bespreken. Leer nadenken over de belangrijkste onderwerpen uit het dagelijkse leven. We dagen je uit om mee- én tegen te denken, om in gesprek te gaan en vooral nieuwsgierig te zijn naar de ander. Filosofeer je mee?

Cultuurhistoricus dr. Jan de Bas begeleidt de workshops. Na zijn inleiding volgt een open (socratisch) gesprek met creatieve opdrachten.

Elke editie is los te volgen.

Hoe kan ik het onzegbare zegbaar maken?

De Nederlandse filosoof Jan Bor zoekt regelmatig de grenzen op van het denken. Waar begint het onzegbare? Wordt het onzegbare ‘verwoord’ door de beeldende kunst? De intuïtie? Depoëzie? Wat kenmerkt het onzegbare? Wat heeft het onzegbare ons te zeggen? We laten ons leiden door de gedachten van Bor en gaan in gesprek over de vraag naar demogelijkheden of noodzaak om het onzegbare zegbaar te maken.

De andere edities hebben de titels ‘Wat is schoonheid?’ (23 oktober 2019), ‘Heb ik een vrije wil? Socratisch gesprek’ (20 november 2019), ‘Hoe tolerant ben ik? Socratisch gesprek’ (26 februari 2020) en ‘Bewegen om beter te leven? Sport als levenskunst’ (22 april 2020).

• Tickets: €10,- voor leden, €12,50 voor niet-leden
  • Aanmelden: Via onderstaande button of aan de balie van de bibliotheek