Jeugdschrijver op bezoek: Michael Middelkoop (3+)

Van 15:30 tot 16:30 | Centrale Bibliotheek | jeugdschrijver

Jeugdschrijver op bezoek: Michael Middelkoop (3+)

27 Okt

Michael Middelkoop leest voor en vertelt over Idje, die niet naar de kapper wil. Hij vindt zijn krullen mooi.

Prentenboek Idje wil niet naar de kapper is het debuut van Michael Middelkoop. Een jonge filmmaker die toen hij zelf vader werd, graag verhalen wilde voorlezen met personages in alle soorten, krullen en maten. Michael: “De tofste en leukste helden uit mijn kindertijd waren niet alleen eigenwijs en zaten vol met fantasie, ze konden met hun avonturen ook veel zelfvertrouwen en respect overbrengen. Denk aan Pippi Langkous of Pluk van de Petteflet. Ik wilde daar een held aan toevoegen die ik niet zo vaak in boeken zag of op tv. Een held die net zo universeel aanspreekt, maar er toevallig uit ziet zoals mij en mijn zoon.”

ROSE kinderverhalentraject

Idje kreeg vorm tijdens het ROSE kinderverhalentraject in 2017. Het kinderverhalentraject is een door ROSE stories bedacht talentontwikkelingstraject met als doel het landschap van kinderverhalen in de categorie 4 tot 8 jaar cultureel diverser te maken door achttien nieuwe auteurs en illustratoren op te leiden in het vak. Tijdens dit traject werden auteur Michael Middelkoop en illustrator Lisa van Winssen aan elkaar gekoppeld, en zo kreeg Idje – die al lang in Michael zijn hoofd rondspookte – vorm door de levendige illustraties van Lisa.

Idje wil niet naar de kapper is mogelijk gemaakt door middel van een crowdfundingcampagne op het platform www.voordekunst.nl en verscheen in maart 2019.

• Locatie: Voorleesruimte, 2e verdieping
  • Toegang: gratis