Jeugdtheater: Zachtjes gaan de paardenvoetjes

Van 15:00 tot 15:50 | Centrale Bibliotheek | bibliotheektheater, jeugdtheater, sinterklaas

Jeugdtheater: Zachtjes gaan de paardenvoetjes

27 Nov

Pietje Moe mag voor het eerst met Sinterklaas mee en ontdekt allemaal nieuwe dingen. Midden in de nacht valt hij in slaap, terwijl hij achterop bij Sinterklaas op het paard zit.

In een rustige, ontspannen sfeer vertelt Ageeth de Haan over Pietje Moe en omlijst ze het verhaal met de allerleukste traditionele en zelfgeschreven sinterklaasliedjes. Tijdens de grappige en fantasievolle scènes zien we hoe Pietje Moe voor het eerst met Sinterklaas mee mag en van alles ontdekt. Als Pietje Moe uiteindelijk midden in de nacht, achterop bij Sinterklaas op het paard, in slaap valt, eindigt Ageeth de voorstelling met het (door velen geliefde) liedje ‘Pietje Moe’.

Het muziektheaterprogramma Zachtjes gaan de paardenvoetjes is geïnspireerd op het gelijknamige prentenboek met cd, gemaakt door Ageeth de Haan en illustrator Noëlle Smit die voor deze voorstelling ook het decor ontwierp. In 2017 is het boek met cd door uitgeverij Gottmer opnieuw uitgegeven in een gloednieuwe versie.

De voorstelling Zachtjes gaan de paardenvoetjes brengt bij kinderen en (groot)ouders weer even het ouderwetse Sinterklaasgevoel terug. Uit volle borst meezingen mag! Ageeth wordt bij deze voorstelling muzikaal begeleid door Frans Groen op gitaar.

Over Ageeth de Haan
Ageeth de Haan maakt muziektheater voor kinderen vanaf 2 jaar, haar werk is een mix van kleinkunst, pop en jazz. Op een prettige en ongedwongen wijze vangt ze binnen een paar seconden de aandacht van zelfs het allerjongste publiek én weet ze deze moeiteloos vast te houden. De muziek van Ageeth is geliefd bij muziekliefhebbers van jong tot oud. Begeleid door ervaren muzikanten bezingt Ageeth het leven in poëtische, grappige en ontroerende liedjes, waarbij er veel interactie is met het publiek. Haar liedjes zijn herkenbaar en pakkend door haar unieke stemklank en de aanstekelijke melodieën. Het publiek verlaat de zaal dan ook altijd met een glimlach en hoogstwaarschijnlijk met een liedje dat nog even blijft hangen.
Ageeth de Haan is ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds (WNF) en jurylid van de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied 2019.

• Leeftijd: 2 t/m 7 jaar
  • Toegang: €7,50 leden / €10 niet-leden
  • Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110
  • Tickets: aan de balie of via onderstaande button