Jeugdtheater: De Vriendelijke Draak (4+)

Van 15:00 tot 15:45 | Centrale Bibliotheek | bibliotheektheater, jeugdtheater, herfstvakantie, herfsttheater

Jeugdtheater: De Vriendelijke Draak (4+)

24 Okt

Teun denkt dat hij alles weet van draken. Maar eigenlijk heeft hij nog nooit een echte draak gezien. Dan wordt het dorp Zozaai opgeschrikt door zo’n monster...

Iedereen weet dat draken bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen zijn. Tenminste… hoorde Teun het nou goed? Was de draak aan het rijmen? Ook de draak is van slag. Iedereen is bang of wil bang zijn, omdat alle draken gemeen horen zijn. Maar hij is toch niet gemeen? En juist een vriendelijke draak? Als Trees zich ermee bemoeit is het hek van de dam.

Teun denkt na. Is een vlinder zonder vleugels nog steeds een vlinder? En is een slang zonder staart nog steeds een slang? Of een schaap zonder wol, kan dat? Je hebt geen vleugels, geen tanden en geen vuur. Wat ben je nou voor een draak? Je bent een draak van niks!

De vriendelijke draak maakte Mark Haayema in 2012 bij Theater Gnaffel. Vervolgens verscheen ook het gelijknamige boek van zijn hand, welke inmiddels zijn derde druk heeft beleefd. Het verhaal is ook gespeeld met de muzikale begeleiding van het Residentieorkest en een koperkwintet van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Mark Haayema schrijft (jeugd)theater (oa. Herman van Veen, Meneertje Meer, Oma mag ik mijn pop terug? Sterrenwachter, Pipo de Clown), televisieseries (Woezel & Pip, Fien & Teun) en kinderboeken (Johannes de Parkiet is kerntitel van de KBW 2018). Tevens is hij (poppen)acteur in het theater en TV (oa. Boterhamshow, Sprookjesboom, Sesamstraat, Woefside Story, Warhorse, Woezel & Pip). Dennis de Groot is (poppen)acteur in het theater (oa. Zorro, Peppa Pig, Woezel & Pip, Robin & Robél, Kikker is Verliefd, Tovenaar van Os, Warhorse, Ravelijn) en op TV (Wat een poppenkast, Hallo K3, Kosmoo, GTST). Tevens is hij 8 jaar docent geweest in het basisonderwijs.

  • Toegang: €7,50 leden / €10,- niet-leden
  • Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110
  • Tickets: aan de balie of via onderstaande button

Bestel tickets