Bibliotheekcollege: Het Rotterdams WeerWoord - samen de stad voorbereiden op een extremer klimaat

Van 16:00 tot 17:00 | Centrale Bibliotheek

28 Jun

Johan Verlinde van Rotterdams Weerwoord vertelt in dit bibliotheekcollege welke initiatieven bijdragen aan een klimaatbestendige stad en hoe de leefomgeving daar tevens groener en mooier van wordt.

Als stad in de Nederlandse delta merkt Rotterdam nu al de nadelige gevolgen van klimaatverandering. Hevige neerslag, langere periodes van droogte, hitte, bodemdaling en zeespiegelstijging zorgen voor gevaar. Klimaatadaptatie, het aanpassen van de stad op dit gevaar, is van levensbelang op een plek die voor 85% onder zeeniveau ligt. Rotterdam is daar dan ook al een aantal jaar mee bezig. Het Rotterdams Weerwoord is het antwoord op het veranderende klimaat. Het centrale thema hier is samenwerking. Slechts 40% van de stad is namelijk openbaar gebied, de overige 60% is privaat terrein. Gemeente, waterschap en provincie zal samen met Rotterdammers en Rotterdamse bedrijven de schouders eronder moeten zetten. Een klimaatbestendige stad kan alleen bereikt worden als gebouwen, woningen en tuinen hieraan bij gaan dragen. En het mooie is, daarmee wordt de stad ook gelijk een stukje groener, mooier en prettiger om in te leven. Johan Verlinde vertelt namens Het Rotterdams Weerwoord over deze nieuwe initiatieven.

• Toegang: Gratis
  • Locatie: Bibliotheektheater (begane grond)
  • Tickets: via Eventbrite