De Rotterdamse Stadsondernemer #4

Van 13:30 tot 17:00 | Centrale Bibliotheek | stadsondernemer

De Rotterdamse Stadsondernemer #4

27 Jun

Ben je net gestart met je eigen onderneming? De Stadsondernemer brengt beginnende ondernemers samen en organiseert kennissessies om jouw bedrijf te laten groeien. Laat je inspireren door verschillende Rotterdamse ondernemers tijdens de vierde editie van de Rotterdamse Stadsondernemer.

Bij de Stadsondernemer geven ervaren ondernemers antwoord op jouw vragen en doe je inspiratie op voor je eigen onderneming. Ben jij een ondernemer die tussen de 1 en 5 jaar aan de weg timmert? Kom dan naar de Stadsondernemer! Vier Rotterdamse ondernemers worden deze middag geïnterviewd door Jakhals Sjoerd van Oortmerssen over het thema ‘duurzaam ondernemen als verdienmodel’. Hoe hebben zij van hun duurzame producten een (internationaal) succes gemaakt? Wat zijn hun groeiplannen? Wat kun jij daarvan leren? Schrijf je snel in via Eventbrite!

13.30 – 14.00 uur Ontvangst Foyer Bibliotheektheater
14.00 – 14.30 uur Laurens van Dort van Fairf
14.30 – 15.00 uur Gerbert Smits van 10XL
15.00 – 15.30 uur Pauze
15.30 – 16.00 uur Tirza Huisingh van Tulyp Wind
16.00 – 16.30 uur Rocco Ladage van Bram’s Gourmet Frites (Bram Ladage)
16.30 – 17.30 uur Borrel

De Rotterdamse Stadsondernemer is een initiatief van Bibliotheek Rotterdam en wordt ondersteund door Gemeente Rotterdam, Ondernemen010, MKB Rotterdam-Rijnmond, Rabobank Rotterdam, HNK Rotterdam, Nouwen Notarissen en De Rotterdamse Uitdaging.

Over de sprekers
Laurens van Dort | Oprichter Fairf

Het idee ‘fairf’ is ontstaan vanuit een droom van een aantal studenten om zich daadwerkelijk in te zetten voor meer kleur in de sloppenwijken van Brazilië. Door middel van een crowdfunding campagne werd een start gemaakt met het opzetten van een duurzaam verfproject, midden in de oudste favela van Rio de Janeiro. Na de succesvolle start in Brazilië is het team op zoek gegaan naar financiële mogelijkheden voor soortgelijke projecten. Deze zoektocht heeft geleid tot het ontstaan van een nieuw duurzaam merk op de Nederlandse verfmarkt, genaamd Fairf. Een jong verfmerk dat zich inzet om met een online verdienmodel de verfmarkt te verduurzamen en tevens zelf financiële mogelijkheden te creëren voor meer sociale projecten.

Gerbert Smits | Medeoprichter van 10XL

Het bedrijf 10XL in Dordrecht heeft, naar eigen zeggen, de grootste 3D-printer van Nederland ontwikkeld en produceert er momenteel producten mee tot een afmeting van 6 x 2 x 1,5 meter uit (gerecycleerde) thermoplastische materialen. Onlangs ontving 10XL de Smart Manufacturing Award van de Koninklijke Metaal Unie voor hun ontwerp. Het in 2016 opgerichte bedrijf vervaardigt nu modellen en onderdelen voor onder meer de maritieme sector en de meubelindustrie maar kan ook complexe modellen, prototypes en grotere functionele onderdelen fabriceren voor bijvoorbeeld Defensie.

Tirza Huisingh | Projectleider Tulyp Wind

Het gebruik van traditionele windturbines loopt tegen veel omgevingsbezwaren aan, zoals geluidsoverlast, slagschaduw en horizonvervuiling. Hierdoor stranden veel windenergieprojecten. Arkom Windpower heeft zich tot doel gesteld dit probleem aan te pakken en windenergieprojecten wel haalbaar te maken. Tulyp Wind is een verticale as windturbine (300kw) met tulpvormige bladen. Met een tiphoogte van 60m, een minimaal geluidsniveau en kleine risicocontour, is Tulyp Wind gemakkelijk inpasbaar in een stedelijke omgeving, havens en industriële omgeving.

Rocco Ladage | Directeur Bram’s Gourmet Frites

BRAM’S® Gourmet Frites is een nieuw en uniek 3.0 food-retail concept, waarbij verse patat in schil uit de Hoekse Waard wordt gecombineerd met maaltijdstoofs die samen met Herman den Blijker zijn ontwikkeld. Dit assortiment wordt geserveerd vanuit een zeecontainer die is omgebouwd tot en supermoderne winkel, vol met beleving, historie en met een maximale focus op het bereiden van de allerbeste verse frites, waarmee Bram Ladage al 50 jaar mee aan de top staat. BRAM’S vindt het belangrijk om in balans met hun omgeving zaken te doen, en daarom werken zij uitsluitend met verse ingrediënten en gebruiken zij aardappelen van ‘boeren uit de buurt’. Samen streven zij zo naar maximale duurzaamheid.

• Locatie: Bibliotheektheater (begane grond)
  • Toegang: Gratis
  • Tickets: Via Eventbrite