Nooit te oud om te leren: Waar sagen en legenden de geschiedenis aanraken

Van 10:30 tot 11:30 | Delfshaven | lezing, nooitteoud

Nooit te oud om te leren: Waar sagen en legenden de geschiedenis aanraken

14 Jun

Het is tijd om uw brein te prikkelen: kom naar de bibliotheek om meer te leren over kunstwerken en hun verhalen.

In de reeks ‘Nooit te oud om te leren!’ vertelt Théon Minten aan de hand van kunstwerken over de Vroeg Romeinse geschiedenis. Op vier vrijdagochtenden vanaf 24 mei is iedereen welkom om hierover te leren. Persoonlijke groei is voor alle leeftijden. De presentaties zijn ook los van elkaar te volgen.

De Galliërs kennen we uit de strips van Asterix en Obelix, maar wist u dat ze Rome hebben geplunderd?

De andere bijeenkomsten hebben als titels Sagen en legenden omtrent de Romeinse ontstaansgeschiedenis (24 mei), Sagen en legenden uit de Romeinse koningstijd (31 mei) en Sagen en legenden over de vroege Republiek (7 juni).

Voor senioren die meer cognitief uitdagende activiteiten willen volgen, organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan interactieve colleges gegeven door studenten, zodat generaties worden verbonden en kennis wordt gedeeld.

• Toegang: Gratis voor bibliotheekleden, € 1,50 per college voor niet-leden, inclusief koffie.
  • Tickets: Aan de balie of via onderstaande button.