Nooit te oud om te leren: Sagen en legenden omtrent de Romeinse ontstaansgeschiedenis

Van 10:30 tot 11:30 | Delfshaven | lezing, nooitteoud

24 mei

Het is tijd om uw brein te prikkelen: kom naar de bibliotheek en leer meer over kunstwerken en hun verhalen.

In de reeks ‘Nooit te oud om te leren!’ vertelt Théon Minten aan de hand van kunstwerken over de Vroeg Romeinse geschiedenis. Op vier vrijdagochtenden vanaf 24 mei is iedereen welkom om hierover te leren. Persoonlijke groei is voor alle leeftijden. De presentaties zijn ook los van elkaar te volgen.

Tijdens de eerste presentatie in deze reeks vertelt Théon onder andere over de halfgod Aeneas en over Romulus en Remus. Wat was de rol van de wolf in het leven van deze tweeling?

De andere bijeenkomsten hebben als titels Sagen en legenden uit de Romeinse koningstijd (31 mei), Sagen en legenden over de vroege Republiek (7 juni) en Waar sagen en legenden de geschiedenis aanraken (14 juni).

Voor senioren die meer cognitief uitdagende activiteiten willen volgen, organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan interactieve colleges gegeven door studenten, zodat generaties worden verbonden en kennis wordt gedeeld.

• Toegang: Gratis voor bibliotheekleden, € 1,50 per college voor niet-leden, inclusief koffie.
  • Tickets: Aan de balie of via onderstaande button.