Boekenweek 2019: Simone van der Vlugt

Van 14:30 tot 16:00 | Ommoord | boekenweek2019

Boekenweek 2019: Simone van der Vlugt

24 Maa

 
Het is weer tijd voor de Boekenweek! Van 23 t/m 31 maart zet Bibliotheek Rotterdam verschillende moedige vrouwen in de spotlights. In vestiging Ommoord komt thrillerschrijfsters Simone van der Vlugt op bezoek. In een interview met Jet Sol vertelt zij alles over haar werk, beantwoordt ze vragen uit het publiek en signeert ze haar boeken. 
 
Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) is een van Nederlands grootste thrillerschrijfsters. Van haar thrillers werden in totaal twee miljoen exemplaren verkocht. Ook in het buitenland: van Duitsland tot China en van Groot-Brittannië tot Australië. Haar thrillerdebuut De Reünie verscheen in 2004 bij uitgeverij Anthos. Daarna volgden onder andere Schaduwzuster, Het laatste offer, Blauw water, Herfstlied, Op klaarlichte dag en In mijn dromen
Aan niemand vertellen, Morgen ben ik weer thuis en Vraag niet waarom, verschenen.

Naast thrillers
 schrijft Simone van der Vlugt ook historische romans voor volwassenen. Eerst verscheen Jacoba, dochter van Holland, begin 2012 kwam Rode sneeuw in december, in 2015 verscheen De lege staden in 2016 volgde Nachtblauw. Eerder schreef Van der Vlugt historische jeugdboeken die bij uitgeverij Lemniscaat verschenen. Daarnaast maakt Simone van der Vlugt reissfeerboeken samen met haar man Wim van der Vlugt. Samen reisden zij door Portugal wat resulteerde in Fado e Festa. Simone schreef de teksten en Wim maakte de prachtige foto's. In het voorjaar van 2014 verscheen Friet en Folklore. Reizen door feestelijk Vlaanderen.
 
Deze activiteit is onderdeel van de Boekenweek 2019. Andere activiteiten in de Boekenweek vind je hier. In de collectie van Biblitoheek Rotterdam vind je boeken van Simone van der Vlugt. 
  • Locatie: Apollozaal Romeynshof (Stresemannplaats 8, 3068 JL Rotterdam)
  • Toegang: € 7,50 voor leden, € 10.00 voor niet-leden
  • Tickets: aan de balie of via onderstaande button

 

 

Bestel tickets