Boekenweek 2019: Annegreet van Bergen

Van 20:00 tot 21:45 | Hoek van Holland | boekenweek2019

Boekenweek 2019: Annegreet van Bergen

25 Maa

Het is weer tijd voor de Boekenweek! Van 23 t/m 31 maart zet Bibliotheek Rotterdam verschillende moedige vrouwen in de spotlights. In vestiging Hoek van Holland komt bestsellerauteur Annegreet van Bergen op bezoek. Ze geeft deze avond een lezing over haar nieuwste boek ‘Het goede leven’, het vervolg op het succesvolle ‘Gouden jaren'.

In Het goede leven pakt Annegreet van Bergen de draad op van haar bestseller Gouden jaren. Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Nieuwe wetenschappelijke inzichten en technische mogelijkheden zorgden ervoor dat de wereld letterlijk en figuurlijk werd opengebroken. Met bromfiets of auto kwamen we steeds verder van huis. Televisie bracht onbekende landen en volkeren de woonkamer binnen.

Van Bergen laat met nieuwe observaties en anekdotes zien hoe de sterke naoorlogse groei het leven in Nederland onherkenbaar heeft veranderd. De tijd is voorbij dat verloofde stellen jaren moesten sparen voor hun uitzet of dat mensen maanden op een telefoonaansluiting moesten wachten. Welke vrouw wordt nu nog ontslagen als ze gaat trouwen? En wie biedt zijn gasten nog een rokertje aan?

Boekhandel Bruna uit Hoek van Holland is die avond aanwezig voor de verkoop van Het goede leven. De boeken van Annegreet van Bergen zijn ook te vinden in onze collectie

Deze activiteit is onderdeel van de Boekenweek 2019. Andere activiteiten in de Boekenweek vind je hierFoto: Jelmer de Haas.

  • Toegang: leden 5 euro, niet leden 7,50 euro
  • Tickets: aan de balie van de vestiging Hoek van Holland of via onderstaande button

Bestel tickets