Kijken en Knutselen: Pippi gaat van boord

Van 13:00 tot 15:30 | IJsselmonde | jeugd, film, knutselen

Kijken en Knutselen: Pippi gaat van boord

19 Dec

Zoals elke maand kun je weer gezellig komen knutselen voorafgaand aan de filmvoorstelling. Deze maand: Pippi gaat van boord.

Kennen jullie haar nog? Pippi Langkous: het coolste meisje uit de buurt! De eerste aflevering van deze succesvolle kinderserie werd in 1967 uitgezonden en was een wereldwijd succes. Pippi woonde op haarzelf in Villa Kakelbont, was ondeugend, at spaghetti met een schaar, rookte sigaretten en kon op het plafond lopen. Pippi was stout, maar beschikte toch over een gouden hart. Stiekem wilden we allemaal wel Pippi Langkous zijn!

Pippi mag mee met haar vader naar Taka-Tukaland, maar besluit toch maar niet op zijn schip te stappen. Ze zegt dat ze later wel achter hem aan zal komen. Haar vader gaat akkoord en geeft haar vervolgens een koffer vol met goudstukken. Tommy en Annika zijn zeer blij dat Pippi naast hen blijft wonen in Villa Kakelbont. Twee boeven zien het goud echter en proberen het te stelen. Pippi beleeft nu thuis nog allerlei avonturen in Villa Kakelbont. Tante Pastellia probeert, samen met de agenten Kling en Klang, nog steeds om Pippi in een weeshuis te krijgen. Ondertussen zoeken de agenten ook naar de twee boeven, niet wetend dat die achter Pippi's goud aan zitten.

Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter, De Gebroeders Leeuwenhart en nog veel meer prachtige verhalen zijn allemaal geschreven door meesterschrijfster uit Zweden, Astrid Lindgren.
Ze heeft voor kinderen zowel idyllische verhalen als detectiveverhalen of verhalen over eenzame kinderen geschreven. Daarnaast schreef Lindgren essays en boeken voor volwassenen, plaatjesboeken, liedjesteksten en scripts voor film en theater. Ongeveer 40 films zijn gebaseerd op haar boeken.

  • Toegang: Knutselen gratis, film € 3,-
  • Tickets: Kaartjes zijn verkrijgbaar in de foyer van islemunda of via www.islemunda.nl
  • Tijden: Het knutselen begint om 13:00 uur en de film om 14:00 uur