Theatercollege: Akwasi

Van 20:00 tot 21:30 | Centrale Bibliotheek | Bibliotheektheater, Grote namen, Kaartverkoop, Theatercollege, Hiphop

Theatercollege: Akwasi

19 Dec

Akwasi is één van de meest veelzijdige verhalenvertellers van Nederland. Tijdens dit Theatercollege wordt hij geïnterviewd door Stadsdichter Derek Otte en geeft hij een openhartig kijkje in zijn leven.

Artiest, performer, directeur, labeleigenaar, workshopmaster, acteur, presentator, scenarist, stemacteur, dichter & schrijver. Akwasi Owusu Ansah (1988, Amsterdam) heeft bewezen een alleskunner te zijn.

Nadat hij na zijn studie als Theatraal Performer een platencontract kreeg aangeboden bij TopNotch/ Universal, ging het snel met Akwasi. Met zijn succesvolle hiphopformatie Zwart Licht bracht hij drie albums uit. Door zijn geanimeerde rapstijl en dwingende aanwezigheid bleek Akwasi op het podium de onbetwiste frontman van de groep.

Na zijn studie verschijnt zijn debuutalbum Daar Ergens. Voor dit album bewerkte hij samen met zijn band nummers uit het oeuvre van Bram Vermeulen. Eveneens was het zeer succesvolle en telkens uitverkochte muziek-theatervoorstelling Daar Ergens twee opeenvolgende jaren te zien op Oerol. Akwasi’s debuutalbum Daar Ergens is uitgebracht via zijn platenmaatschappij Neerlands Dope, een onafhankelijk label dat eind 2013 door hem is opgericht. Naast zijn eigen platenmaatschappij werd het concept NEED Vision gerealiseerd. Een productiebedrijf dat zich richt op programma’s, films, series en commercials.

Begin dit jaar bracht Zwart Licht hun nieuwe album uit via Neerlands Dope, genaamd Bliksem. Na een succesvolle clubtour en festivalseizoen was het tijd voor Akwasi om zich weer volledig te focussen op zijn soloprojecten. Zo verschijnt zijn tweede soloalbum Laat én brengt hij in oktober 2018 zijn poëziebundel Laten we het er maar niet over hebben uit, waarin hij activisme niet schuwt.

Aan de hand van muziek, foto’s, films en zijn dichtbundel interviewt Stadsdichter Derek Otte Akwasi over zijn veelzijdige leven als verhalenverteller. Tijdens het Theatercollege geeft Akwasi antwoord op al jouw vragen. Na afloop is de bundel Laten we het er maar niet over hebben te koop en signeert hij graag jouw exemplaar!

• Locatie: Bibliotheektheater (begane grond)
  • Toegang: leden Bibliotheek Rotterdam €9,50, niet-leden €12,50
  • Tickets: Aan de balie of via onderstaande button