Je wilt graag een boek uit onze catalogus lezen, maar het boek is al uitgeleend of gereserveerd. Geen probleem! Je kunt het boek eenvoudig reserveren met een basis- of plusabonnement:

  • Zoek in de catalogus naar het materiaal dat je wilt reserveren. 
  • Klik op de titel. Je ziet nu de details van het boek of de dvd. Klik op de button 'Reserveer'. 

Reserveerknop

 

  • Zodra je op de reserveerbutton klikt, verschijnt een nieuw scherm waarin je kunt inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord van Mijn Menu. 
  • Als je ingelogd bent, zie je of het boek of de dvd door meer mensen is gereserveerd. Ook zie je de vestiging waar je het materiaal moet ophalen (dit is de vestiging waar je bent ingeschreven). Dit kun je eventueel wijzigen door te klikken op 'wijzig ophaalvestiging'. 

Reserveer

  • Met een klik op ‘Reserveer' maak je de reservering definitief. Zodra het materiaal voor je klaarstaat, ontvang je bericht per e-mail of post.*
  • In Mijn Menu vind je een overzicht van al je gereserveerde titels. Hier kun je reserveringen eventueel ook ongedaan maken.

 

Let op! Staan er openstaande kosten op uw pasje, dan kunt u geen reserveringen plaatsen. Bekijk uw financieel overzicht in 'Mijn menu' bij 'Details financiële posten' en ga naar één van onze vestigingen om het bedrag te betalen bij een betaalautomaat of aan de balie..

*Het is daarom belangrijk dat de bibliotheek over een actueel e-mailadres beschikt. Een wijziging kun je doorgeven via  het contactformulier, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 010-2816100. Indien er geen emailadres bekend is, ontvangt u een brief als er een reservering voor u klaar staat.