Human Library: Erasmus special

Van 13:00 tot 16:30 | Centrale Bibliotheek | erasmus

Human Library: Erasmus special

27 Okt

“De belangrijkste voorwaarde van geluk is dat je wilt zijn wat je bent”, een citaat van de bekende filosoof Erasmus. Ter ere van zijn geboortedag een speciale editie van de Human Library in de Centrale Bibliotheek.

In de Human Library leen je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven misschien niet snel spreekt. Klopt wat we denken over een ander op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Een grote collectie levende boeken zit klaar om jou hun verhaal te vertellen! Bijzondere boektitels als zakenvrouw, Jood, moslim, transgender, larper en nog veel meer gaan met jou persoonlijk in gesprek. 

Over de Human Library
De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

  • Toegang: gratis
  • Locatie: Centrale Bibliotheek, hal
  • Meer informatie: kijk hier voor een impressie.

Filosofeer verder bij de Erasmus Experience
En ben je toch in de Centrale Bibliotheek, ga dan ook met de filosoof Erasmus 'in gesprek' bij de Erasmus Experience. Deze interactieve expo vind je op de 3e etage. Hierin leer je net zo scherp denken als de filosoof Erasmus zelf. Je duikt in zijn gedachtegoed  - en in de jouwe - en ontdekt uiteindelijk  hoe jij zelf in de wereld staat.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: Europe Direct, MEE Rotterdam Rijnmond, RADAR, de Pauluskerk en AISR en is onderdeel van de Erasmusweek. Bekijk hier het totaalprogramma van de Erasmusweek bij Bibliotheek Rotterdam.