Aan de uitleenbalies in alle vestigingen van Bibliotheek Rotterdam kun je kosteloos je boeken en andere geleende materialen verlengen. Telefonisch verlengen is ook kosteloos. Daarvoor bel je - tijdens openingstijden - naar het klantcontactcentrum van de Centrale Bibliotheek (010-2816100) of naar één van de bibliotheekvestigingen

Via 'Mijn Menu' op deze website kun je ook gratis je geleende materialen verlengen. In alle gevallen wordt voor leengeldmaterialen, zoals dvd's, wel het normale tarief in rekening gebracht (bij een Plusabonnement leen je altijd gratis speelfilms). Je logt hiervoor in door op de homepage van de website op 'Verlengen' of direct op Mijn Menu te klikken.

Verlengen kun je (eenmaal ingelogd in 'Mijn Menu') door te klikken op ‘Wat heb ik thuis' en de te verlengen materialen aan te vinken. Vervolgens klik je op 'verlengen'. Controleer even of het gelukt is. Als je alle materialen wilt verlengen, kun je onderaan de lijst de optie ‘alles verlengen’ aanvinken en op ‘verlengen’ klikken. Let er hierbij wel op of alle materialen een aanvinkvakje hebben!

N.B.: Ontbreekt het aanvinkvakje, dan kun je die titel niet verlengen. Dit gebeurt, wanneer:

• de titel door een andere lener is gereserveerd;
  • je een Startabonnement hebt;
  • je het maximale aantal verlengingen hebt bereikt;
  • je een openstaande boete op je pasje hebt staan. Bekijk je financieel overzicht bij 'Details financiële posten' en reken vervolgens af via iDeal of ga naar één van onze vestigingen om het bedrag te betalen.

Je mag de titel dan tot de inleverdatum in je bezit houden, maar op de inleverdatum zelf moet je hem wel terugbrengen.