Zijne Majesteit de Koning opent op woensdagochtend 28 september de Erasmus Experience in Bibliotheek Rotterdam! Met deze interactieve tentoonstelling word je actief aan het denken gezet over jezelf en de wereld en ervaar je dit door de ogen van Erasmus.

Officiële opening met koninklijk tintje
Bibliotheek Rotterdam beheert de grootste collectie ter wereld van boeken en brieven van, door en over de Nederlandse humanist Erasmus. Circa 5.000 van deze werken vormen de basis voor de interactieve en permanente tentoonstelling. Zijne Majesteit de Koning opent op woensdagochtend 28 september de Erasmus Experience in de hoofdvestiging aan de Hoogstraat 110. Tijdens deze besloten opening houdt Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, een toespraak.

Taal, gedrag, geloof en humor
Bibliotheek Rotterdam is een unieke voorziening die volop in beweging is. De Erasmus Experience is één van de stappen richting een nieuwe bibliotheek, een dynamisch platform waarbij ontwikkeling, ontmoeting, ontspanning en ontdekking centraal staan. Ben je ook zo benieuwd naar de tentoonstelling? Op woensdag 28 september is de bibliotheek vanaf 13.00 uur geopend voor iedereen. Met de Erasmus Experience word je actief aan het denken gezet over jezelf en de wereld en ervaar je dit door de ogen van Erasmus. Taal, gedrag, geloof en humor zijn hierbij belangrijke inhoudelijke thema’s. De Experience is een aanrader voor jong en oud, ook geschikt voor internationaal publiek én gratis toegankelijk.

Desiderius Erasmus Roterodamus
Voor de stad Rotterdam beheert de bibliotheek een erfgoedcollectie van ongeveer 30.000 werken. Hiervan zijn zo’n 5.000 werken van, door en over Erasmus. Zijn allereerste gedrukte publicatie verscheen in 1495. De humanist identificeerde zich met zijn geboortestad Rotterdam en noemde zichzelf Desiderius Erasmus Roterodamus. Met zijn gedachtegoed heeft Erasmus door de eeuwen heen grote invloed gehad op geloof, onderwijs, politiek, literatuur, cultuur en wetenschap. Eén van zijn bekendste werken is ‘De Lof der Zotheid’, waarin hij de spot drijft met mens en maatschappij.

Gewijzigde openingsuren op 28 september
Vanwege de besloten opening is op woensdagochtend 28 september de bibliotheek aan de Hoogstraat 110 later geopend dan gebruikelijk. De deuren openen op deze dag om 13.00 uur. Geleende boeken kunnen die dag pas in de middag of bij een andere vestiging worden ingeleverd. De inleverbus aan de buitenzijde is op deze dag afgesloten.