Rotterdam

Wil je 24/7 de beschikking hebben over de nieuwste boeken en geen rekening houden met openingstijden? Dan zit je goed met een abonnement van Bibliotheek Rotterdam.

Ben je lid van de bibliotheek, dan download je binnen een paar minuten al je eerste e-book. Of je nu houdt van de klassiekers uit de literatuur, een streekroman of een boek over je nieuwste hobby, je vindt het allemaal online in de Bibliotheek.

Ben je bibliotheeklid?
E-books lenen kan met een Start-, Basis- of Plusabonnement. Om e-books te kunnen lenen ga je naar de e-books-website en maak je daar een webaccount aan met het lidmaatschapsnummer op je pas en een wachtwoord (dat doe je door rechtsbovenin te klikken op 'Aanmaken webaccount'. Gebruik hiervoor het wachtwoord dat je gebruikt voor Mijn menu. Maak je als lid van Bibliotheek Rotterdam nog geen gebruik van Mijn menu, voer dan als wachtwoord je geboortedatum in (DDMM). Als je een account hebt aangemaakt, kun je direct e-books lenen. Let op: Vanaf 1 januari 2017 biedt Bibliotheek Rotterdam drie vernieuwde abonnementen aan. Je kunt dan met een Basis- en een Plus abonnement onbeperkt e-books lenen.  

Naar de e-books

Nog geen lid?
Met je abonnement heb je nog veel meer voordelen. Natuurlijk kun je alle boeken, DVD’s en andere materialen van Bibliotheek Rotterdam lenen. Maar daarnaast krijg je ook korting op cursussen, lezingen en (jeugd)voorstellingen. Ben je student of zzp-er dan biedt de Bibliotheek een inspirerende werk- en studeeromgeving, met gratis WiFi en Bistrobar Binnenrotte voor lekkere koffie en een goede lunch. Wacht dus niet langer, en leen vandaag nog je eerste e-book!

Word nu lid

Meer informatie, eventuele storingsmeldingen en handleidingen vind je bij veelgestelde vragen. Vind je jouw vraag hier niet terug en blijkt het om een technisch probleem te gaan, stel deze dan via het contactformulier. De technische helpdesk van de overkoepelende bibliotheekorganisatie, waar Bibliotheek Rotterdam de e-bookuitleenservice van betrekt, neemt dan contact met u op.


Voor begeleiding met het aanmaken van een account of andere vragen kunt u terecht bij de Digidokter inloopspreekuren in de bibliotheekvestigingen. Voor data en lokaties raadpleeg de agenda Mediawijsheid. Of neem contact op met klantenservice van Bibliotheek Rotterdam voor algemene vragen over de e-bookuitleenservice.