Wil je 24/7 de nieuwste boeken kunnen lezen zonder rekening te houden met openingstijden? Dan zit je goed met een abonnement van Bibliotheek Rotterdam. 

Of je nu houdt van de klassiekers uit de literatuur, een streekroman, een boek voor je kinderen of een boek over je nieuwste hobby, je vindt het allemaal bij de online bibliotheek. Met een basis- en plusabonnement van Bibliotheek Rotterdam leen je: 

  • tot 10 e-books tegelijkertijd; 
  • e-books voor op je smartphone, e-reader, pc of laptop; 
  • e-books tot drie weken lang. 

Hoe leen je e-books?

Om e-books te lenen bij de bibliotheek ga je naar de website van de online bibliotheek. Klik op 'Inloggen' rechts bovenin het scherm en log in met het pasnummer en wachtwoord dat je ook gebruikt voor Mijn Menu. Heb je als lid van Bibliotheek Rotterdam nog geen gebruik gemaakt van Mijn Menu? Kies dan voor 'Wachtwoord vergeten?' en je ontvangt een e-mail waarmee je een wachtwoord kunt aanmaken. Als je voor het eerst e-books leent wordt je gevraagd je eenmalig te registreren met je e-mailadres. Ben je ingelogd? Dan kan de zoektocht naar het ideale boek beginnen! 

Wil je weten hoe het downloaden van de e-books werkt of ben je op zoek naar een uitgebreidere uitleg? Bezoek dan de helppagina van de online bibliotheek. 

Naar de e-books