Wil je 24/7 de beschikking hebben over de nieuwste boeken en geen rekening houden met openingstijden? Dan zit je goed met een abonnement van Bibliotheek Rotterdam.

Ben je lid van de bibliotheek, dan download je binnen een paar minuten al je eerste e-book. Of je nu houdt van de klassiekers uit de literatuur, een streekroman, een boek voor je kinderen of een boek over je nieuwste hobby, je vindt het allemaal online in de Bibliotheek. Je kunt onbeperkt e-books lenen met een leentermijn van drie weken.

Ben je bibliotheeklid?
E-books lenen kan met een Basis- of Plusabonnement. Om e-books te kunnen lenen ga je naar de onlinebibliotheek . Klik op 'Inloggen' rechts bovenin het scherm. Klik vervolgens op 'Pasnummer' en voer het pasnummer en wachtwoord in dat je gebruikt voor  Mijn menu. (Heb je als lid van Bibliotheek Rotterdam nog geen gebruik gemaakt van Mijn menu, klik dan op 'Wachtwoord vergeten?' en je ontvangt een mail waarmee je een nieuw wachtwoord kunt aanmaken). Als je voor het eerst e-books wilt lenen wordt gevraagd je eenmalig te registeren met je e-mailadres.

Ga voor een uitgebreide uitleg naar de helppagina van de online bibliotheek. 

Naar de e-books

Nog geen lid?
Met je abonnement heb je nog veel meer voordelen. Natuurlijk kun je alle boeken, DVD’s en andere materialen van Bibliotheek Rotterdam lenen. Maar daarnaast krijg je ook korting op cursussen, lezingen en (jeugd)voorstellingen. Ben je student of zzp-er dan biedt de Bibliotheek een inspirerende werk- en studeeromgeving, met gratis WiFi en Bistrobar Binnenrotte voor lekkere koffie en een goede lunch. Wacht dus niet langer, en leen vandaag nog je eerste e-book!

Word nu lid

Meer informatie, eventuele storingsmeldingen en handleidingen vind je bij veelgestelde vragen. Vind je jouw vraag hier niet terug en blijkt het om een technisch probleem te gaan, stel deze dan via het contactformulier. De technische helpdesk van de overkoepelende bibliotheekorganisatie, waar Bibliotheek Rotterdam de e-bookuitleenservice van betrekt, neemt dan contact met u op.


Voor begeleiding met het aanmaken van een account of andere vragen kunt u terecht bij de Digidokter inloopspreekuren in de bibliotheekvestigingen. Voor data en lokaties raadpleeg de agenda Mediawijsheid. Of neem contact op met klantenservice van Bibliotheek Rotterdam voor algemene vragen over de e-bookuitleenservice.