beeldmerk conferentie

Bedankt voor je komst naar de conferentie Digitale Geletterdheid! Bekijk hieronder de volgende presentaties:  

 

Visiespel Slim met media door Yola Hopman en Karin Sieders

“Mogen leerkrachten in de WhatsAppgroep zitten van hun klas? Zet je Facebook in om ouders te betrekken?” Tijdens het visiespel Slim met media ga je in gesprek over mediawijsheid. Waar staan we als school? Waar willen we naar toe? Met de uitkomst kun je met je team een aantal strategische keuzes maken.

Techniek in de klas door René Schrammeijer

René is vakleerkracht techniek bij basisschool Ibn-i Sina en techniekcoach bij Techniektalent.nu. Hij vindt het belangrijk dat wetenschap en technologie structureel verankerd worden in het basisonderwijs. Hij vertelt over de mogelijkheden van Techniektalent.nu voor jouw school en deelt zijn inspirerende ervaringen met de dagelijkse praktijk.

Mediaopvoeding door Jonger.nu

Jonger.nu werkt voor én met jongeren, ouders, scholen en zorginstellingen. De ambitie: Bereikbare en bruikbare hulp bieden. Het team van jonger.nu vertelt alles over hun cursus mediaopvoeding en laat zien wat de belangrijkste tips en tricks zijn omtrent het onderwerp mediaopvoeding.

Mediavaardig door Inger van Til, Nico den Dulk en Michael Schuijff

Mediavaardig is het nieuwe lespakket voor leerlingen van groep 5 t/m 8, waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van informatievaardigheden bij leerlingen. Het pakket bestaat uit twee interactieve verhalende games en twee lesfilms met werkvormen, ontwikkeld door één van de makers van Het Klokhuis. De games zijn ontwikkeld vanuit thema’s uit het leergebied wereldoriëntatie.

Kidsproof door Hein van den Bemt

In een interactieve en praktische workshop van Hein van den Bemt van Expertisecentrum Wetenschap & Techniek Zuid-Holland ontdek en onderzoek je hoe leuk het is om met jonge kinderen ‘huis, tuin en keuken uitdagingen’ te doen. Je wordt uitgedaagd om de juiste vragen aan leerlingen te stellen waardoor deze geprikkeld worden om te ontdekken, te onderzoeken, te ontwerpen en.... te ondernemen!

Lezing Henk Oosterling

Een bijzondere kijk op digitale ontwikkelingen van Rotterdammer Henk Oosterling hoofddocent filosofie aan de Erasmus Universiteit en aanjager van Rotterdam Vakmanstad.