• Mediawijzer in de bieb 

  Door de overvloed aan informatie op het internet, zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Hoe onderscheid je betrouwbare van onbetrouwbare informatie en vind je wat je zoekt? De bibliotheek biedt uitkomst! De mediacoaches zijn expert in het zoeken, vinden en kritisch evalueren van informatie. Het doel? Iedereen mediawijs maken! Meer weten? Kijk op onze blogs of neem contact op via mediacoach@bibliotheek.rotterdam.nl.

  Lees verder

 • Mediawijsheid cursussen

  De bibliotheek is hét kennis- en informatiecentrum van de stad. Naast boeken, kranten en tijdschriften, spelen digitale media een grote rol. Meer weten? Bij ons ben je aan het juiste adres! Je bent welkom voor cursussen op het gebied van internet, mediawijsheid, sociale media en tablets. Bekijk de agenda op deze pagina voor ons aanbod en lees verder voor het complete jaaroverzicht en inschrijven. Vragen? Neem contact met ons op via mediacoach@bibliotheek.rotterdam.nl.

  Lees verder

 • Cursussen en workshops

  Bibliotheek Rotterdam biedt cursussen en workshops aan voor jong en oud. Zo kun je naast mediawijsheidcursussen een taalcursus volgen via het Taalhuis, deelnemen aan verschillende online cursussen  en taalcafés én zijn er regelmatig workshops voor jong en oud. Ook bieden we de cursus Digisterker aan: cursussen in het elektronisch zaken doen met de overheid. Bekijk het volledige aanbod in onze agenda.

  Bekijk de volledige agenda

   

 • Interessante websites

  De Bibliotheek Rotterdam werkt samen met diverse instanties om mediawijsheid te stimuleren bij jong én oud. Een overzicht van alle samenwerkingspartners van onze bibliotheek kun je terugvinden op onze organisatiepagina. Daarnaast hebben wij een lijst met interessante websites voor je opgesteld met (achtergrond)informatie, tips en meer! De lijst is voor je samengesteld door onze mediacoaches.

  Interessante websites

 • Bibliotheek Rotterdam biedt hulp bij belastingaangifte

  Wie online belastingaangifte lastig vindt kan in de maanden maart en april terecht bij de bibliotheek. Voor de volledige belastingaangifte of advies bij het invullen kunnen Rotterdammers in de bibliotheken Charlois, Delfshaven, IJsselmonde, Ommoord en de Centrale Bibliotheek telefonisch een gratis afspraak maken.

  Lees verder

 • Leren

  Als hét kennis- en informatiecentrum van de stad, werken we nauw samen met (onderwijs)instanties om persoonlijke ontwikkeling, leesplezier en mediawijsheid te stimuleren bij jong én oud. We bieden onderwijsprogramma's aan, geven (mediawijsheid) cursussen én organiseren workshops over uiteenlopende onderwerpen.
  Vragen? Kijk eens op onze blogs of neem contact via
  e-mail accountmanagers@bibliotheek.rotterdam.nl.

 • Kinderopvang

  Voorlezen is belangrijk; het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, maar is bovenal erg leuk! Voorlezen kan thuis, maar natuurlijk ook in de Kinderopvang. Maar, hoe breng je dit zo goed mogelijk in de praktijk? Speciaal voor voorschoolse instellingen hebben wij een educatief aanbod.

  Lees verder

 • Primair onderwijs

  Het maakt een groot verschil of kinderen lezen of niet. Leren begint met lezen. Als je kunt lezen en teksten begrijpt, kun je kennis verwerven en je ontwikkelen. Geef je les op in het primaire onderwijs en wil je meer halen uit lezen? Wij helpen je hier graag bij.

  Lees verder  

 • Ouders en opvoeders

  Bij de taalontwikkeling van kinderen speel je als opvoeder een grote rol. Een goede aanpak is dus belangrijk. Wij helpen je daarbij. Zo kun je het BoekStart-koffertje gratis aanvragen, krijg je (voor)leestips en kunnen kinderen tot 18 jaar gratis lid worden van de bibliotheek.

  Lees verder

 • Instellingsabonnement

  Boeken lenen voor de klas of groep kan met een instellingsabonnement. Dit sluit je makkelijk af bij een vestiging in de buurt. Wil je weten hoe dit werkt en wat je nodig hebt? Lees snel verder.

  Lees verder

   

 • ‘Jouw boekenheld als avatar, gruwelijke stripgedichten en je helemaal verliezen in een verhaal dat aan je voorgelezen wordt.'

  Tijdens de inspiratiebijeenkomst Nationale Voorleesdagen en Poëzie 2016 liet Kinderboekenschrijver Eric van Os, geflankeerd met zijn gitaar, op een sprankelende manier zien hoe je poëzie kunt verwerken in je lessen. En deelde Edward van de Vendel zijn verhaal en signeerde boeken. 

  Lees meer>

Leren pagina

Agenda Mediawijsheid