Voorlezen is belangrijk; het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, maar is bovenal erg leuk! Voorlezen kan thuis, maar natuurlijk ook in de Kinderopvang. Hier wordt het steeds belangrijker. Maar, hoe breng je het voorlezen zo goed mogelijk in de praktijk? Wij helpen je op weg.

Speciaal voor de Kinderopvang hebben wij een educatief aanbod: workshops, activiteiten en collecties waarbij leesplezier en inspiratie voor voorlezen centraal staat.

Workshops
Ben je een pedagogisch medewerker en wil je je kennis rondom (voor)lezen opfrissen of bijspijkeren, volg dan een van de workshops: Ik lees voor, Interactief voorlezen on the job of Open Boek. Boordevol tips die je direct in de praktijk kunt inzetten.

Activiteiten
Op zoek naar een invulling voor een ouderbijeenkomst? Wij verzorgen dit. Wij laten ouders graag het belang van voorlezen zien en inspireren hen om thuis vaker en met plezier voor te lezen. Behoefte aan een gezellige activiteit voor de kids? Laat ons een leuk en interactief voorleeshalfuurtje verzorgen.

Inspiratie nodig?
Uitgekeken op de standaard titels bij het voorlezen? Laat je inspireren door de wisselcollectie van de bibliotheek. Met mooie zoek- en liedjesboeken, informatieve boekjes en up-to-date aanwijsboekjes. Natuurlijk kun je ook boeken lenen bij de bieb. Nog geen pas? Speciaal voor instellingen hebben we een instellingsabonnement. Ook organiseren wij ieder jaar een conferentie met lezingen en workshops over (voor)lezen, leesbevordering en leesplezier bij kinderen van 0-12 jaar. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Tom en Pippo lezen een boek
Voor nog meer inspiratie, check je de boeken die Tom en Pippo lazen.

Meer informatie?
Ons aanbod vind je in de digitale folder, neem contact op via het formulier, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar (010) 2816 305.