×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 254 niet laden
 • Mediawijzer in de bieb 

  Door de overvloed aan informatie op het internet, zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Hoe onderscheid je betrouwbare van onbetrouwbare informatie en vind je wat je zoekt? De bibliotheek biedt uitkomst! De mediacoaches zijn expert in het zoeken, vinden en kritisch evalueren van informatie. Het doel? Iedereen mediawijs maken! Meer weten? Kijk op onze blogs of neem contact op via mediacoach@bibliotheek.rotterdam.nl.

  Lees verder

 • Mediawijsheid cursussen

  De bibliotheek is hét kennis- en informatiecentrum van de stad. Naast boeken, kranten en tijdschriften, spelen digitale media een grote rol. Meer weten? Bij ons ben je aan het juiste adres! Je bent welkom voor cursussen op het gebied van internet, mediawijsheid, sociale media en tablets. Ook is er de cursus Digisterker waar je leert hoe je elektronisch zaken doet met de overheid. Vragen? Neem contact met ons op via mediacoach@bibliotheek.rotterdam.nl.

  Lees verder

 • Cursussen en workshops

  Bibliotheek Rotterdam biedt cursussen en workshops aan voor jong en oud. Zo kun je naast mediawijsheidcursussen een taalcursus volgen via het Taalhuis, deelnemen aan verschillende online cursussen  en taalcafés én zijn er regelmatig workshops voor jong en oud. Bekijk het volledige aanbod in onze agenda.

  Bekijk de agenda

   

 • Hulp bij belastingaangifte

  Wie online belastingaangifte lastig vindt kan in de maanden maart en april terecht bij de bibliotheek. Voor de volledige belastingaangifte of advies bij het invullen kunnen Rotterdammers in de bibliotheken Charlois, Delfshaven, IJsselmonde, Ommoord en de Centrale Bibliotheek telefonisch een gratis afspraak maken.

  Lees verder

 • Leren

  Als hét kennis- en informatiecentrum van de stad, werken we nauw samen met (onderwijs)instanties om persoonlijke ontwikkeling, leesplezier en mediawijsheid te stimuleren bij jong én oud. We bieden onderwijsprogramma's aan, geven (mediawijsheid) cursussen én organiseren workshops over uiteenlopende onderwerpen.
  Vragen? Kijk eens op onze blogs of neem contact via
  e-mail accountmanagers@bibliotheek.rotterdam.nl.

 • Kinderopvang

  Bibliotheek Rotterdam biedt speciaal voor voorschoolse instellingen verschillende educatieve pakketten. Deze programma's richten zich vooral op het belang van voorlezen. Klik voor meer informatie op onderstaande button. 

  Lees verder

 • Primair onderwijs

  Het maakt een groot verschil of kinderen lezen of niet. Leren begint met lezen. Als je kunt lezen en teksten begrijpt, kun je kennis verwerven en je ontwikkelen. Geef je les op in het primaire onderwijs en wil je meer halen uit lezen? Wij helpen je hier graag bij.

  Lees verder  

 • Ouders en opvoeders

  Bij de taalontwikkeling van kinderen speel je als opvoeder een grote rol. Een goede aanpak is dus belangrijk. Wij helpen je daarbij. Zo kun je het BoekStart-koffertje gratis aanvragen, krijg je (voor)leestips en kunnen kinderen tot 18 jaar gratis lid worden van de bibliotheek.

  Lees verder

 • Instellingsabonnement

  Boeken lenen voor de klas of groep kan met een instellingsabonnement. Dit sluit je makkelijk af bij een vestiging in de buurt. Wil je weten hoe dit werkt en wat je nodig hebt? Lees snel verder.

  Lees verder

   

 • Ontsnappen uit de bieb

  Met ingang van schooljaar 2016-2017 kunnen ook scholen voor Voorgezet Onderwijs gebruik maken van een educatief activiteitenprogramma met leesplezier als voornaamste doel. Ben je docent en wil je samen met je leerlingen in filosofisch gesprek gaan met Erasmus, op zoek gaan naar het boek dat precies bij ze past of op bezoek komen bij de bibliotheek (en weer ontsnappen!)?

  Bekijk het programma

   

Leren pagina

Agenda Mediawijsheid