• Onze mediacoaches zijn experts in het zoeken, vinden en kritisch beoordelen van informatie en delen graag hun kennis! Dit doen ze onder andere door cursussen te geven op het gebied van internet, mediawijsheid, sociale media, tablets en het elektronisch regelen van overheidszaken. 

  Kijk ook eens op onze blog voor meer informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van nieuwe media of neem contact op met mediacoach@bibliotheek.rotterdam.nl

  Cursussen

 • Wil je graag beter Nederlands leren spreken? 

  • Kom naar het Taalinformatiepunt (op de eerste verdieping in de Centrale Bibliotheek) en krijg informatie over het taalaanbod in heel Rotterdam;
  • Sluit je aan bij één van onze Taalcafés, waar je beter Nederlands leert praten door met anderen te oefenen; 
  • En als Nederlands je moedertaal is, maar je toch beter wilt leren lezen en schrijven, dan is er een speciale Taalklas in de Centrale Bibliotheek. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij het Taalinformatiepunt.

  Overzicht cursussen

 • Wie online belastingaangifte doen lastig vindt, kan in de maanden maart en april terecht bij de bibliotheek. Voor de volledige belastingaangifte of advies bij het invullen kunnen Rotterdammers in de vestigingen Ommoord, IJsselmonde, Hoogvliet en de Centrale Biblitoheek telefonisch een gratis afspraak maken. 

  Meer informatie

 • Maakplaats010: de plek voor beginnende makers. Werk met moderne, computergestuurde machines, zoals 3D-printers en lasersnijders. Kom langs en maak mee!

  Meer over Maakplaats010

 • Als hét kennis- en informatiecentrum van de stad, werken we nauw samen met (onderwijs)instanties om persoonlijke ontwikkeling, leesplezier en mediawijsheid te stimuleren bij jong én oud.

  Zo bieden we onderwijsprogramma's aan, geven we (mediawijsheid)cursussen én organiseren we workshops over uiteenlopende onderwerpen. Kijk voor een overzicht van activiteiten in onze agenda

  Speciaal voor onderwijsinstanties heeft Bibliotheek Rotterdam een instellingsabonnement waarmee scholen materialen kunnen lenen. 

 • Bibliotheek Rotterdam biedt verschillende educatieve pakketten voor voorschoolse instellingen. Deze programma's richten zich vooral op het belang van voorlezen. Klik voor meer informatie op onderstaande button. 

  Lees verder

 • Het maakt een groot verschil of kinderen lezen of niet. Leren begint immers met lezen. Als je kunt lezen en teksten begrijpt, kun je kennis verwerven en je ontwikkelen. Geef je les op in het primaire onderwijs en wil je meer halen uit lezen? Wij helpen je hier graag bij.

  Lees verder  

 • Bij de taalontwikkeling van kinderen speel je als opvoeder een grote rol. Een goede aanpak is dus belangrijk. Wij helpen je daarbij. Zo kun je het BoekStart-koffertje gratis aanvragen, krijg je (voor)leestips en kunnen kinderen tot 18 jaar gratis lid worden van de bibliotheek.

  Lees verder

 • Voor het voortgezet onderwijs kunnen scholen gebruik maken van een educatief activiteitenprogramma dat leesplezier als voornaamste doel heeft. Als docent kun je met je leerlingen op bezoek gaan bij de Erasmus Experience, waar je in gesprek gaat met filosoof Erasmus, het perfecte boek uitzoeken voor je leerlingen of kom je gewoon op bezoek bij de bibliotheek. Om er dan weer uit te ontsnappen!?

  Meer informatie

Leren pagina