• Onze mediacoaches zijn experts in het zoeken, vinden en kritisch beoordelen van informatie en delen graag hun kennis! Dit doen ze onder andere door cursussen te geven op het gebied van internet, mediawijsheid, sociale media, tablets en het elektronisch regelen van overheidszaken. 

  Kijk ook eens op onze blog voor meer informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van nieuwe media of neem contact op met mediacoach@bibliotheek.rotterdam.nl

  Cursussen

 • Naast mediawijsheidcursussen kun je in Bibliotheek Rotterdam ook een taalcursus volgen via het Taalhuis of kun je deelnemen aan detaalcafés in onze vestigingen. 

  Bovendien zijn er regelmatig workshops voor jong en oud. Bekijk het volledige aanbod in onze agenda.

  Alle taalcursussen

 • Wie online belastingaangifte doen lastig vindt, kan in de maanden maart en april terecht bij de bibliotheek. Voor de volledige belastingaangifte of advies bij het invullen kunnen Rotterdammers in de vestigingen Charlois, Delfshaven, IJsselmonde, Omoord en de Centrale Biblitoheek telefonisch een gratis afspraak maken. 

  Meer informatie

 • Leren

  Als hét kennis- en informatiecentrum van de stad, werken we nauw samen met (onderwijs)instanties om persoonlijke ontwikkeling, leesplezier en mediawijsheid te stimuleren bij jong én oud. We bieden onderwijsprogramma's aan, geven (mediawijsheid) cursussen én organiseren workshops over uiteenlopende onderwerpen.
  Vragen? Kijk eens op onze blogs of neem contact via
  e-mail accountmanagers@bibliotheek.rotterdam.nl.

 • Kinderopvang

  Bibliotheek Rotterdam biedt speciaal voor voorschoolse instellingen verschillende educatieve pakketten. Deze programma's richten zich vooral op het belang van voorlezen. Klik voor meer informatie op onderstaande button. 

  Lees verder

 • Primair onderwijs

  Het maakt een groot verschil of kinderen lezen of niet. Leren begint met lezen. Als je kunt lezen en teksten begrijpt, kun je kennis verwerven en je ontwikkelen. Geef je les op in het primaire onderwijs en wil je meer halen uit lezen? Wij helpen je hier graag bij.

  Lees verder  

 • Ouders en opvoeders

  Bij de taalontwikkeling van kinderen speel je als opvoeder een grote rol. Een goede aanpak is dus belangrijk. Wij helpen je daarbij. Zo kun je het BoekStart-koffertje gratis aanvragen, krijg je (voor)leestips en kunnen kinderen tot 18 jaar gratis lid worden van de bibliotheek.

  Lees verder

 • Instellingsabonnement

  Boeken lenen voor de klas of groep kan met een instellingsabonnement. Dit sluit je makkelijk af bij een vestiging in de buurt. Wil je weten hoe dit werkt en wat je nodig hebt? Lees snel verder.

  Lees verder

   

 • Ontsnappen uit de bieb

  Met ingang van schooljaar 2016-2017 kunnen ook scholen voor Voorgezet Onderwijs gebruik maken van een educatief activiteitenprogramma met leesplezier als voornaamste doel. Ben je docent en wil je samen met je leerlingen in filosofisch gesprek gaan met Erasmus, op zoek gaan naar het boek dat precies bij ze past of op bezoek komen bij de bibliotheek (en weer ontsnappen!)?

  Bekijk het programma

   

Leren pagina

tegel speciaal onderwijs

Tegel educatief programma kinderopvang

07 Educatief programma basisonderwijs NEW

tegel voortgezet onderwijs