Ondanks onze uitgebreide collectie kan het gebeuren dat je een titel niet kunt vinden in onze catalogus. Geen nood!

Gebruik de landelijke service 'Aanvragen' om een titel buiten onze collectie te lenen. Het werkt simpel: in onze catalogus vind je niet alleen de collectie van Bibliotheek Rotterdam, maar in de linkerkolom kun je ook filteren op materialen uit andere bibliotheken. Als je op een titel klikt, vind je op de pagina van de desbetreffende titel onderin de knop 'Aanvragen'. Als je daarop klikt, word je door het aanvraagproces geleid. De kosten voor de service zijn afhankelijk van de bibliotheek die het boek levert. Dit varieert van €1,50 voor een aanvraag binnen Zuid-Holland, tot €4,- daarbuiten en €6,- bij de Koninklijke Bibliotheek en Universiteitsbibliotheken. Je krijgt de kosten te zien voordat je de aanvraag indient.

Vanwege de transitie naar een nieuw internationaal IBL-systeem zal het met ingang van 10 december 2018 niet meer mogelijk zijn om IBL-aanvragen te doen bij de Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek. Andere wetenschappelijke bibliotheken (HBO’s en Wetenschappelijke Instituten bv.) zullen het komend halfjaar geleidelijk overgaan op dit internationale IBL systeem waarna het aanvragen met een IBL account helemaal niet meer mogelijk zal zijn.

In samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek wordt momenteel aan een alternatieve route gewerkt zodat je als klant van de Openbare Bibliotheek toch je materiaal kunt blijven aanvragen. Tot 1 april kunnen openstaande tegoeden van uw IBL-account nog gebruikt worden.

Niet gevonden?

Als je via deze service niet kunt vinden wat je zoekt, kijk dan in de Picarta Publiekswijzer; een uitgebreide nationale databank van boeken, rapporten, tijdschriftartikelen, dvd’s, films en digitale bestanden. Deze service is alleen in de bibliotheek beschikbaar met je lenersnummer.