Ondanks onze uitgebreide collectie kan het gebeuren dat je een titel niet kunt vinden in onze catalogus. Geen nood! Met je bibliotheekabonnement kun je ook materialen uit andere bibliotheken aanvragen.

Hoe vraag je een titel bij een andere openbare bibliotheek aan?

Gebruik de landelijke service 'Aanvragen' om een titel buiten onze collectie te lenen. Het werkt simpel: in onze catalogus vind je niet alleen de collectie van Bibliotheek Rotterdam, maar in de linker kolom kun je ook filteren op materialen uit andere bibliotheken. Als je op een titel klikt, vind je op de pagina van de desbetreffende titel onderaan de knop 'Aanvragen'. Als je daarop klikt, log je in op Mijn menu en word je door het aanvraagproces geleid. De kosten voor de service zijn afhankelijk van de bibliotheek die het boek levert: € 1,50 voor een aanvraag bij een openbare bibliotheek binnen Zuid-Holland en € 4,00 voor een aanvraag bij een openbare bibliotheek buiten Zuid-Holland. Je krijgt de kosten te zien voordat je de aanvraag indient. In Mijn menu kun je de aanvraag volgen onder 'Mijn reserveringen'.

Let op:
Aanvragen van een andere bibliotheek kunnen alleen worden afgehaald en ingeleverd bij de balie tijdens openingsuren waarop een bibliotheekmedewerker aanwezig is.

Hoe vraag je een titel bij een universiteit aan?

Via WorldCat Discovery kun je wetenschappelijke boeken lenen die je eigen bibliotheek niet heeft. WorldCat Discovery is een deelverzameling van WorldCat en geeft het bezit weer van de Nederlandse universiteiten, hogescholen en de Koninklijke Bibliotheek. Het tarief voor het aanvragen van een boek bij een universiteitsbibliotheek bedraagt € 13,00.
Lees meer over en plaats aanvragen uit wetenschappelijke bibliotheken.

Hoe vraag je een scan van een tijdschriftartikel aan?

Aanvragen van tijdschriftartikelen kunnen rechtstreeks bij de Koninklijke Bibliotheek gedaan worden, je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de Koninklijke Bibliotheek: scans bestellen 

Heb je vragen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..