Schrijversbezoek van Kees Moeliker

Van 20:00 tot 21:30 | Hoek van Holland

Schrijversbezoek van Kees Moeliker

12 Maa

Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is Natuur. Wie past er beter bij dit thema dan Kees Moeliker? Deze bevlogen 'stand-up bioloog' en directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, ook wel aangeduid als 'de eendenman’ of the duck guy, neemt je mee in zijn wereld.

Puttend uit de actualiteit, eigen scherpe natuurobservaties en zijn rijke archief vol onwaarschijnlijk onderzoek vertelt Kees Moeliker droogkomisch en vaak doorspekt met keiharde wetenschap over bijzondere verschijnselen in de dierenwereld. Zoals bijvoorbeeld patatmeeuwen, perronspreeuwen, de ekster die paaseitjes at, een kikker die zich vergreep aan een goudvis, een Koninklijke schaamluis, de gier die werd aangezien voor een Mossad-agent en de onderzoekers die spitsmuizen met huid en haar doorslikten en vervolgens de botjes uit hun ontlasting zeefden. Samen met de ware verhalen achter de inmiddels legendarische dode dieren, zoals de onthoofde kanarie van Kollumerzwaag, de McFlurry-egel, de traumameeuw en de Tweede Kamermuis, belooft het een boeiende avond te worden.

De verhalen van Kees Moeliker zijn gebundeld in De bilnaad van de teek en De kloten van de mus. Hij schrijft voor NRC en National Geographic en is regelmatig te beluisteren als columnist van het radioprogramma Vroege Vogels. In 2003 won hij de Ig Nobelprijs - een parodie op de Nobelprijs - voor onderzoek  dat eerst aan het lachen maakt en daarna aan het denken zet.

Deze activiteit is onderdeel van de Boekenweek. Bekijk het volledige Boekenweekprogramma hier.

  • Toegang: leden €5,- niet-leden €7,50, inclusief koffie en thee
  • Ticketverkoop: aan de balie of via onderstaande button

Foto: Lenny Oosterwijk

Bestel tickets