GEANNULEERD Maakworkshop 'Nieuw Rotterdam' (16+)

Van 12 mei 2020 17:30 tot 12 mei 2020 19:30

Fantaseer je droomgebouw en bouw met elkaar een nieuwe stad!

De Markthal, de Fluitketel en de kubuswoningen zijn goede voorbeelden van bijzondere Rotterdamse architectuur. In een vrij klein oppervlak staan veel aparte gebouwen dicht bij elkaar. Hoe denk jij over onze stad en haar inrichting?

Tijdens deze maakworkshop gaan we een nieuwe stad bouwen. We werken met klei en maken bestaande of nieuwe gebouwen voor onze stad. De gebouwen boetseren we van klei en zullen worden afgebakken en geglazuurd. Vervolgens scannen we onze gebouwen en plaatsen ze in een virtuele wereld tot een gezamenlijk gebouwde stad. Met een VR bril lopen we door onze stad. We kijken ook of het mogelijk is om ons gebouw daarna weer uit te printen via de 3D printer. Van werkelijkheid naar VR-fantasie en terug.

New Project

Dit gaan we allemaal doen:

• Maken gebouwen van klei
  • Bekleden en glazuren van eigen gebouw
  • Scannen de gebouwen met een 3D scanner
  • Maken gebouwen in VR (virtual reality)
  • Complimeren een stad van alle gebouwen met 3D software (Twinmotion)
  • Bouwen een stad op een tafel van keramiek modellen en geprinte modellen
  • Laten er een 360 VR film van berekenen (via cinema 4D ) en een gewone film
  • Presentatie avondje met VR brillen voor de 360 films, een grote monitor voor de films van elke stad.
  • Presentatietafel met onze nieuwe stad

Deze workshop bestaat uit 5 sessies.  De tijden zijn voor alle sessies gelijk. De data staan hieronder.

Sessie 1 (12 mei 2020)
- inspiratie film over architectuur met voorbeelden over Rotterdamse architectuur en de bijzondere bouwwerken om de bibliotheek heen
- inspiratie foto’s uit collectie van de bibliotheek
- ideeën grof op papier (iedereen maakt een eigen stad met materiaal van elkaar)
- start met boetseren

Sessie 2 (19 mei 2020)
- verder met boetseren
- introductie boetseren in VR

Sessie 3 (26 mei 2020)
- glazuren
- 3D scannen van materiaal en textures aanbrengen
- beginnen met de bouw van een viruele stad

Sessie 4 (2 juni 2020)
- verder met bouwen van een virtuele stad
- films uitrenderen en exporteren naar 3D applicatie
- geluid toevoegen aan film (bijv. stadsgeluiden opnemen)

Sessie 5 (9 juni 2020)
- films kijken
- 3D prints op een presentatietafel
- VR Resultaten bekijken in VR brillen

Deze workshop is leuk voor deelnemers boven de 16 jaar. Enige kennis met grafische programma's is gewenst. De prijs is een totaalprijs voor alle 5 sessies inclusief materialen.

• Toegang: leden €85,-/ niet-leden €95,-
• Locatie:  Maakplaats010, 1e etage
• Aanmelden: via de button

Deze activiteit is georganiseerd in samenwerking met 'de Cultuurschool'.

*Wij maken regelmatig opnames tijdens onze workshops. Deze worden alleen gebruikt voor de communicatie van Bibliotheek Rotterdam. Voor vragen specifiek over de opnames tijdens de workshops van Maakplaats010 kunt u contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dinsdag 12 mei 2020

Vanaf 17:30