• Home
  • Boekenweek 2020

Ontmoet rebellen & dwarsdenkers tijdens de 85e Boekenweek

Van 7 tot en met 15 maart is het weer tijd voor de Boekenweek! Het thema van de 85e editie is 'Rebellen & dwarsdenkers'. Bibliotheek Rotterdam laat deze gelegenheid voor een feestje niet voorbij gaan en organiseert vier interessante activiteiten. Op deze pagina geven we je ook boekentips.

Annejet van der Zijl

In de boekhandel (bijvoorbeeld bij Donner in de Bieb) ontvang je tijdens de Boekenweek, bij besteding van €15, het Boekenweekgeschenk. Dit jaar is het geschenk geschreven door Annejet van der Zijl. In de bibliotheek leen je de eerder verschenen boeken van Van der Zijl.

Özcan Akyol

Naast het boekenweekgeschenk verschijnt er tijdens de Boekenweek ook een essay van Özcan Akyol over het thema van de Boekenweek: rebellen & dwarsdenkers. Ook zijn eerder uitgebrachte boeken zijn te leen in de bibliotheek.

Boekverfilmingen lenen in de bibliotheek

Wist je dat we ook een uitgebreide collectie films hebben? Hieronder Nederlandstalige boekverfilmingen die je in de bibliotheek kunt lenen:

De Film op 4 van zaterdag 7 maart past helemaal bij het thema van de boekenweek. Welke film het is, dat blijft nog een verrassing! Maar we kunnen wel verklappen dat de film gaat over een jongeman die zijn gevoel van verbondenheid verliest met zijn asociale familie  in een Vlaams dorp.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.