Skip to main content

Schrijver in de spotlight: Yuval Zommer

In deze Schrijver in de spotlight staat Yuval Zommer centraal. Misschien ken je Zommer wel van zijn informatieve boeken over dieren en de natuur. Zo bracht hij bij Lemiscaat onder andere Het bijzondere beestjes boek, Het buitengewone beesten boek en Het zinderende zee boek uit. Dit zijn - door de prachtige kleurrijke illustraties en met veel vragen waar je dolgraag het antwoord op wilt weten - hele fijne boeken om in de klas te gebruiken. Waarom springen dolfijnen uit de zee? En hoe komt een kwal vooruit in het water? Weet jij het?

Het schitterende samen boek

Het schitterende samen boek is één van de kerntitels van de Kinderboekenweek 2022. Dit boek mag je dan ook zeker niet missen! Wist je dat zeeotters elkaars hand vasthouden, net als mensen? Dat heremietkreeften een huis hebben? En dat vlinders op tijd naar bed moeten? In Het Schitterende Samen Boek viert Yuval Zommer hoe de mens en de natuur op de meest bijzondere wijze verbonden zijn. Want we horen allemaal bij de natuur en de natuur hoort bij ons allemaal.

Het schitterende samen boek – vanaf 6 jaar

Het licht dat door het donker danst

De volgende tips zijn alvast fijne aanraders voor de winter. Eerst het prachtige prentenboek Het licht dat door het donker danst. In dit boek gaat Zommer in op het fenomeen het noorderlicht. De prenten in dit boek zijn prachtig, om bij weg te dromen. En de poëtische zinnen maken het af: “Wij zijn de gloed die gloort en glanst, het licht dat door het donker danst”.

Het licht dat door het donker danst - vanaf 4 jaar

Iets wat sneeuw heet

“Toen Poolvos en Poolhaas werden geboren was het lente. Ze groeiden op en toen het herfst werd waren ze elkaars beste vrienden.” Vos kan heel goed ruiken en Haas kan heel goed horen. “Op een dag voelde Vos een kriebel in zijn neus. De oren van Haas begonnen te jeuken”, want de sneeuw komt eraan. Maar wat is sneeuw eindelijk precies? Dit prentenboek werd vertaald door Bette Westera.

Iets wat sneeuw heet - vanaf 4 jaar

Volg Yuval op Instagram (@yuvalzommer) voor de leukste en creatiefste verwerkingsopdrachten! En bekijk alle boeken van Yuval Zommer in onze catalogus.

Meer lezen