Ky-iano: ik bieb en vind #jouwverhaal

11 juli 2018

Ky-iano: ik bieb en vind #jouwverhaal

Elke woensdag ga ik naar de bibliotheek. Met mijn tante Edina en de kinderen van de opvang. We lezen boeken, of doen een spelletje op de computer.

Spioneren
Lezen vind ik makkelijk. Maar ik ben ook al zeven, hè? Ik heb net een boek uit over een geheim agent. Van zijn baas moet hij boeven bespioneren. Het was best spannend. Maar ik denk niet dat ik het nog een keer ga lezen. Bij lezen moet je stilzitten en stil zijn. Soms mogen we in de klas hardop lezen, niet dat iedereen je hoort, maar wel met geluid. Dat vind ik al fijner.

Piranha’s
Maar ik vind kinderfeestjes leuker. Een keer deden we een speurtocht. Je moest snoep zoeken, en speelgoed van de Hulk. Mijn vriendje had snoep in het aquarium verstopt, maar daar zaten piranha’s in. Die hadden al het snoep opgegeten. Aan het eind van het feestje mochten we de ballonnen kapot prikken.

Naar Sparta
Het allerliefst voetbal ik. Dan bel ik aan bij mijn vrienden en doen we wie het langst kan hooghouden. Van voetbal is het fijn dat je niet hoeft stil te zitten. Je leert juist hoe je je moet bewegen. Dan zegt de trainer bijvoorbeeld: pak de bal en dribbel langs elkaar heen. Of we oefenen panna. Met hooghouden ben ik één keer tot vijftien gekomen. Extra moeilijk is wanneer je met je voet een rondje om de bal draait als –ie in de lucht is. Ik ben nu spits bij FC Maense. Ik wil veel trainen, zodat ik nog beter word. Dan kan ik bij E1, en daarna misschien naar Sparta.

ky-iano / 7 / gaat op zomerexpo / delfshaven

--- --- ---

Zomerexpo en speurtocht: Dino's bestaan niet
Een spannende familietentoonstelling en speurtocht naar het boek ‘Dino’s bestaan niet’ van Mark Janssen. Dino’s bestaan niet! Of toch wel? Ontdek het in deze interactieve expo waarin niets is wat het lijkt. Met prachtige illustraties uit het gelijknamige boek van Mark Janssen en een megagrote Dino, als je heeeeeel goed kijkt!
Je bezoekt de zomerexpo van 14 juli t/m 25 augustus in de vestigingen Centrale, Feijenoord, Hoogvliet, IJsselmonde, Ommoord, Overschie en Schiebroek.

Bekijk het filmpje van Ki-yano op ons Youtubekanaal.

Laura van Mourik

1000 Resterende tekens