Concertagenda februari

Concertagenda februari

Heb je een concert gezien op onze kunstafdeling of ons Muziekwebplein, maar weet je niet meer hoe laat of waar het was? Check dan deze agenda.

 

2 februari 20:15
Het Symfonieorkest Rijnmond, onder leiding van Cor van der Linden, speelt in de Prinsekerk (Schepenstraat 69 of Statensingel 24) werken van Rachmaninov, Rimski-Korsakov en Borodin. Een echt winters concert! Ruben Plazier zal soleren in Rachmaninov’s tweede pianoconcert.

7 februari 20:15
Het Amir ElSaffar Ensemble & Vanesa Aibar spelen in de Jurriaanse Zaal van De Doelen een programma dat als titel draagt: Flamenco & Oriënt.

8 februari 20:30
Peter Kalb brengt een eerbetoon aan Michael Jackson in de Eduard Flipse Zaal van De Doelen. Dat wordt een mix van jazz en popmuziek.

9 februari 15:00
Het Daniel Kwartet speelt het vijfde (in A, op.18-5) en het dertiende (in Bes, op.130) strijkkwartet van Van Beethoven in Pro Rege aan de Oudedijk 113.

9 februari 19:30
The Bach Choir & Orchestra of The Netherlands en diverse solisten brengen, o.l.v. Jan Pieter Leusink, in de Laurenskerk het Requiem en de Krönungsmesse (de Mis in C) van Mozart ten gehore en het Miserere mei van Allegri.

9 februari 21:00
Fluitist/saxofonist Sergio de Lope en zijn quintet nemen ons mee naar een nacht in Utrera (hun debuutalbum) en brengen een mix van jazz en flamenco in LantarenVenster.

10 februari 15:00
Gitarist David Carmona en zijn trio brengen nieuwe flamencoharmonieën en presenteren hun debuutalbum in LantarenVenster.

10 februari 15:00
Organist James D. Hicks speelt werken van (hedendaagse) Noord-Europese componisten in de Laurenskerk, zoals Kjell Mørk Karlsen, Sven-Ingvart Mikkelsen, Christian Præstholm, Thomas Åberg, Patrik Vretblad, Ferdinand Zellbell, Aivars Kalejs, Nils Lindberg, Jón Leifs en Fredrik Sixte.

12 februari 19:30
De leden van Cinquecento zingen liederen van De Morales (o.a. zijn Requiem) en De Turnhout in de Laurenskerk. Om 19.30 wordt een inleiding gegeven. Het concert zal om 20.00 of 20.15 beginnen.