Concertagenda september 2019

23 aug 2019

Concertagenda september 2019

Heb je een concert gezien op onze kunstafdeling of het Muziekwebplein, maar weet je niet meer hoe laat of waar het was? Check dan deze agenda.

1 september 15:00 – 22:00
Zomerfestival in de Oude Haven met o.a. Ellen ten Damme, Willemijn de Boer, Banana Savannah, Jules, Charlotte & Bibi, Eline Mann, Oliver Pesch, Something like Sunshine, Supermoon & Yasgur.

3 september 12:45 – 13:15
Maurits Bunt bespeelt het/de orgel(s) van de Laurenskerk tijdens uw lunch of marktbezoek. Vrij entree, collecte na afloop.

3 september 20:00
Hayo Boerema (orgel) en Eric Vloeimans (trompet) geven een concert in de St.-Lambertuskerk aan de Oostzeedijk Beneden in Kralingen waarin improvisatie centraal staat. Vrij entree, collecte na afloop.

7 september 9:00 - 15:30
De tweede editie van het Ambitus Orgelconcours. Jonge organisten (t/m 21 jaar) uit binnen- en buitenland bespelen het/de orgel(s) van de Laurenskerk. Vrij entree.

7 september vanaf 17:00 tot 04:00
Nacht van de Kaap op en rond de SS Rotterdam met The Kik, Ryanne van Dorst, het Thijs Boontjes dans- en showorkest, Sabrina Starke, Jacques Herb, de Wannebiezz, A Mili en Tess et les Moutons.

7 september 20:15
Album-presentatie en concert van componiste en pianiste Marlies du Mosch: ‘Tale of a City’, eigen werk door de pianiste zelf gespeeld in de Fenix Music Factory, tegenover Hotel New York.

10 september 12:45 – 13:15
Mathijs Breukhoven bespeelt het/de orgel(s) van de Laurenskerk tijdens uw lunch of marktbezoek. Vrij entree, collecte na afloop.

11 september 11:00 – 11:30
Ds. Lourens de Jong (fluit & saxofoon) speelt samen met Willem Blonk (toetsen en evt. gitaar) in de Open Hof op de Hesseplaats (ook metrohalte) in Ommoord. Vrij entree, collecte na afloop.

14 september 12:00 – 23:00
Baroeg organiseert “Open Air” in het Zuiderpark met o.a. Dark Tranquillity, Samael, Wild Romance, Gold, Disturbance, Komatsu, Agent Fresco, Forbidden Wizards, Terradown, Boskat, Hallowed Fire & Scotch.

14 september 14:00
Eric Koevoets onthult de geheime klankwereld van het romantische Maarschalkerweerdorgel in de St. Lambertuskerk tijdens een kleurrijk orgelconcert.

14 september 14:00
Fabels van La Fontaine zijn op muziek gezet door Marco Kalkman en worden ten gehore gebracht door Rosette, i.s.m. het Intorno Ensemble op het Fighterschip in de Schiehaven. Toegang € 10,-

14 september 21:00
K.O.G. speelt in Grounds met zijn Zongo Brigade: aanstekelijke West Afrikaanse tunes met invloeden van afrobeat, soul, funk, rock, hip hop en reggae, kortom lekkere dansmuziek.

17 september 12:45 – 13:15
Henk G. van Poorten bespeelt het/de orgel(s) van de Laurenskerk tijdens uw lunch of marktbezoek. Vrij entree, collecte na afloop.

20 september 20:00
Marcel Worms (piano) speelt het 1e deel van “Das wohltemperierte Klavier” van J.S. Bach in Pro Rege. Entree bedraagt € 15,-

20 september 20:00
Het St. Gregoriuskoor o.l.v. Eric Koevoets zal de Messe Solenelle van Louis Vierne (één van de meest indrukwekkende koorwerken uit de Franse romantiek) ten gehore brengen in de St. Lambertuskerk.

20 september 20:15
Het ‘Wiener-Konzert duo’ Thomas Schüler (viool & piano) & Christian Sanders (piano) brengen een afwisselend programma van zowel traditionele klassieke composities als van door Thomas gecomponeerde werken in de Fenix Music Factory, tegenover Hotel new York.

21 september 12:00 – 23:00
Day-at-the-Park-festival in het Kralingse Bos met house, techhouse & urban muziek.

21 september 15:30
Fabels van La Fontaine zijn op muziek gezet door Marco Kalkman en worden ten gehore gebracht door Rosette, i.s.m. leden van orkest Bobander op kinderboerderij De Blijde Wei aan het Kikkerpad in Ommoord. Gratis.

21 september 20:00
Wereldpremière van “Missa te deum laudamus” van Geerten Liefting en improvisaties op Gregoriaanse gezangen in de St. Lambertuskerk door het St. Gregoriuskoor en vrouwenkoor La Confiance, beide o.l.v. Eric Koevoets. Geerten Liefting bespeelt het orgel.

22 september 16:00
Domestica Rotterdam (o.l.v. Wim Steinmann) brengt muziek van Clara Schumann ten gehore in de Fenix Music Factory tegenover Hotel New York.

23 september 20:00
Singer-songwriter Marlijn van Dijk treedt op met haar programma ‘Mogen we misschien?’ in de Fenix Music Factory. M.m.v. Victor Marinus, Danny Feijtel en Lieneke van Dijk (teksten).

24 september 12:45 – 13:15
Colin Andrews bespeelt het/de orgel(s) van de Laurenskerk tijdens uw lunch of marktbezoek. Vrij entree, collecte na afloop.

29 september 19:00 – 20.15
Blaasoctet I Fiati speelt, o.l.v. Sjef de Kort, samen met Willem Blonk (toetsen) in de Open Hof op de Hesseplaats (ook metrohalte) in Ommoord. Vrij entree, collecte na afloop.

CA Mulder

1000 Resterende tekens