Concertagenda maart 2019

26 feb 2019

Concertagenda maart 2019

Heb je een concert gezien op onze kunstafdeling of ons Muziekwebplein, maar weet je niet meer hoe laat of waar het was? Check dan deze agenda.

8 maart, 20:15 uur
Kamerkoor Ad Libitum en gitarist Paul van Utrecht (van close harmony formatie Frommermann) brengen een programma in de Bergsingelkerk vol hartstocht en minnepijn. Ze laten madrigralen horen uit Italië en de Lage Landen. Je hoort werken van Arcadelt, Andriessen, Bettinelli, Dallapiccola, De Wert en Marenzio.

9 maart, 13:00 tot 17:00 uur
Orgelpromenade in de Laurenskerk met een informatiemarkt over orgels, maar ook concerten door Rotterdamse organisten (in samenwerking met Codarts-studenten), Pelgrim Brass en onze stadsbeiaardier Richard de Waardt. Intrada, het nieuw gecomponeerde stuk van Hayo Boerema (de vaste organist van de Laurenskerk) zal te horen zijn, maar ook een stuk voor orgel en electronica en muziek bij de film Fantasia!

9 maart, 20:00 uur
Thomas Ospital en Baptiste Florian Marle Ouvrard (allebei titularis van de Saint-Eustache in Parijs) bespelen het hoofd- en het transeptorgel van de Laurenskerk. Kaarten moeten besteld worden!

9 maart, 21:00 uur
Roots reggae party in Grounds (Pieter de Hoochweg 125) met de band Rootz Lions en Donovan Kingjay met zijn nieuwe album ‘Natural Living’.

10 maart, 15:00 uur
Cappella Gabrieli (onder leiding van Maarten Michielsen) zingt het Stabat Mater en de Missa pro Defunctis van Palestrina en ook werken van Gesualdo en Alonso Lobo in de Eendrachtskapel aan de Eendrachtsstraat 95.

13 maart, 11:00 uur
Marktconcert in de Open Hof aan de Hesseplaats (metrohalte) in Ommoord: Willem Blonk speelt Bach op het orgel en de vleugel.

14 maart, 20:00 uur
The Spirit of Gambo laat het Engeland van de 17de eeuw herleven in de Laurenskerk. Ze spelen muziek met gamba’s uit The consort music for several parts van John Jenkins. Om 19.30 uur gaat Kees Wisse eerst in gesprek met leden van het ensemble.

22 én 23 maart 20:00
Projectkoor Rosette zingt Fabels van La Fontaine in de Nieuwe Banier. Marietje d’Hane-Scheltema heeft enkele in het Nederlands vertaald en Marco Kalkman heeft ze op muziek gezet. Ze worden begeleid door leden van Orkest Bobander en ook leerlingen van het Montessori-lyceum werken mee.

23 maart 13:00 – 14:00
Lamento & trionfo: Geert Bierling speelt op het Doelenorgel Kuhnau’s 1e Bijbelsonate over David & Goliath, zijn arrangement van Grieg’s Peer Gynt suites 1 & 2 en die van John Williams Star wars suite. Gratis, maar reserveren is verplicht!

23 maart 21:00
Kel Assouf en Anana Harouna treden op in Grounds: een mix van Afrikaanse tradities naar rock en blues.

24 maart 15:00
Projectkoor Rosette zingt Fabels van La Fontaine in de Nieuwe Banier (Banierstraat 1). Marietje d’Hane-Scheltema heeft enkele in het Nederlands vertaald en Marco Kalkman heeft ze op muziek gezet. Ze worden begeleid door leden van Orkest Bobander en ook leerlingen van het Montessori-lyceum werken mee.

30 maart 13:15 – 14:30
Geert Bierling bespeelt het Standaart-concertorgel in de Burgerzaal van het Stadhuis en heeft enkele (koper)blazers uitgenodigd om watermuziek van Händel, Telemann, Saint-Saëns & Rota te laten horen. Gratis, maar reserveren is verplicht!

30 maart 21:00
Ifriqiyya Electrique (de band van gitarist François R. Cambuzat) brengt Noord-Afrikaanse rituelen in een hedendaags jasje ten gehore in Grounds.

31 maart 12:30 – 15:30
An easy sunday in Grounds. Volwassenen kunnen genieten van Ernst Reijseger + Omar Ka & Friends en voor de kinderen is er een kinderdisco en een knutseltafel en zijn er (muziek)workshops.

 

CA Mulder

1000 Resterende tekens