Concertagenda december

28 nov 2018

Concertagenda december

Heb je een concert gezien op onze kunstafdeling of ons Muziekwebplein, maar weet je niet meer hoe laat of waar het was? Check dan deze agenda.

1 december, 13:00 – 02:00 uur 
Blijdorpfestival in de Van Nelle Fabriek met o.a. Frankie, Rod, Mr. Nice Guy, Tim Sweeney, Carlos Valdes, Stikstof, Snelle Jelle, Freddie Mercure, Palmbomen II & Betonkust, Afra, Heaz en Dazion.

1 december, 20:00 uur
Jongerenpanel Music Matters 2 Me presenteert de mash-up jammsession in Dizzy op de 's-Gravendijkwal 127.

1 december, 20:15 uur
Orkest Intermezzo speelt werken van Grieg, Brahms en Vaughan-Williams in de Open Hof op de Hesseplaats in Ommoord.

3 december, 20:00 – 22:30 uur
De Popunie organiseert de Rotterdam Music Awards-avond 2018 in Lantaren Venster. U kunt online stemmen voor verschillende categorieën. Voor kaartjes: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

7 december, 19:30 uur
Bach’s Weihnachtsoratorium wordt in de Laurenskerk ten gehore gebracht door Toonkunst Rotterdam, Collegium Delft en diverse solisten. Beeld en beweging vullen de muziek aan.

9 december, 11:45 uur
Klassiek op Zuid speelt, naast muziek van Vivaldi en Pugnani, een nieuw muziekstuk, gebaseerd op oude kerstmelodieën, speciaal voor hen geschreven door Willem Wander van Nieuwkerk in de Vredeskerk op Lede 117. Er spelen ook jonge, nieuwe musici mee!

9 december, 14:15 èn 16:00 uur
De film over de ontdekkingsreis van Piccolo, Saxo en Company wordt in De Doelen begeleid door het Rotterdams Philharmonisch Orkest en is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

9 december, 15:00 uur
Bert Den Hertog speelt werken van Claude én Jeanne Demessieux op het orgel/de orgels van de Laurenskerk. Gratis, maar reserveren is verplicht!

12 december, 11:00 uur
Marktconcert met kerstmuziek in de Open Hof  op de Hesseplaats in Ommoord door het oecumenisch ouderenkoor van die kerk.

14 december,  20:00 uur
The passion of Christmas o.l.v. Vincent van Dam. Gemengde koren, een strijkersensemble en diverse solisten brengen muziek rond de geboorte van Christus in de Laurenskerk.

15 december, 15:00 uur
The Bach Choir & Orchestra, Andrew Slater, Sytse Buwalda, Olga Zinovieva, Jana Mamonova en Martinus Leusink brengen The Messiah van Händel in de Dubliner versie in de Laurenskerk.

15 december, 15:00 uur
Kerstconcert door leerlingen van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut en solisten van de Young Talent Academy in Pro Rege. Ze spelen werken van Van Beethoven, Paganini, Corelli, J.S.Bach en enkele kerstliederen (om mee te zingen).

15 december, 19:30 uur 
The Bach Choir & Orchestra, Jan Vayne, Olga Zinovieva en Martinus Leusink brengen een Classical Christmas in de Laurenskerk. Het geheel staat o.l.v. Pieter Jan Leusink.

20 december, 20:30 uur
Geert Bierling bespeelt beide orgels van de Pelgrimvaderskerk en verzorgt, met verschillende musici, een kerstconcert. Peter van Drunen is gastheer en Domaine Z zal zorgen voor een glaasje wijn. Tickets bestellen!

22 december, 14:15 – 15:30 uur
Het meisje met de zwavelstokjes. Geert Bierling begeleidt de zwijgende film van Jean Renoir uit 1928 op het stadhuisorgel in de Burgerzaal van het stadhuis en er zullen ook christmascarols ten gehore worden gebracht. Vanaf 13.30 bespeelt Richard de Waardt het carillon van het stadhuis. Gratis, maar wel reserveren!

22 december, 15:00 uur
The Bach Choir & Orchestra, Andrew Slater, Sytse Buwalda, Olga Zinovieva, Jana Mamonova en Martinus Leusink brengen The Messiah van Händel in de Dubliner versie in de Laurenskerk.

22 december, 19:30 uur
The Bach Choir & Orchestra, Jan Vayne, Olga Zinovieva en Martinus Leusink brengen een Classical Christmas in de Laurenskerk. Het geheel staat o.l.v. Pieter Jan Leusink.

22 december, 20:15 uur
Het Rotterdams Barok Ensemble zingt in de Pelgrimvaderskerk het Dixit Dominus (RV.595) van Vivaldi, Schwingt freudig euch empor van J.S. Bach en nog twee werken van Christoph Graupner.

30 december, 15:00 – 17:30 uur
Stichting Live at the Playground organiseert een jazzconcert bij Nivon in de Dirk Smitsstraat 76. De musici zijn nog onbekend.

 

CA Mulder

1000 Resterende tekens