Erasmus inspireert cartoonfestival over vriendschap!

Stichting Comité Erasmus Icoon van Rotterdam en Stichting Cartoonfestival Rotterdam organiseren in samenwerking met Bibliotheek Rotterdam een cartoonfestival.

Thema van het festival is: ‘vriendschap’, geïnspireerd op het gedachtegoed van de beroemde Rotterdammer Desiderius Erasmus. Hij vond dat 500 jaar geleden een belangrijk onderwerp en dat is het nu nog! Rotterdam is een stad waar mensen uit alle delen van de wereld samen wonen. Dat samen wonen gaat goed maar het zou nog beter gaan als mensen uit verschillende groepen elkaar nóg meer zouden ontmoeten. In ontmoetingen leren mensen elkaar beter begrijpen.

Een expositie van de 100 beste inzendingen die cartoonisten van over de hele wereld hebben gemaakt vormt de basis van het festival. Deze expositie wordt op 29 november, om 17:00 uur, feestelijk geopend door Wethouder Wijbenga. Ook de winnaars van de drie beste inzendingen worden bekend gemaakt. Daarna is de expositie nog tot en met 15 december te bezoeken. Toegang is gratis. Kom je op 30 november langs dan is er wat leuks voor alle bezoekers: laat je portret tekenen of ontwerp je eigen zelfgemaakte tattoo.

Gratis cartoonworkshops
Wil je zelf leren hoe je cartoons maakt en ben je tussen de 12 en 18 jaar? Geef je dan tussen 30 november en 8 december op voor de gratis cartoonworkshops. Tijdens deze workshop breng je eerst een bezoek aan de Erasmus Experience voor inspiratie. Daarna ga je onder leiding van een cartoonist aan de slag met je eigen werk.

Extra Cartoonwedstrijd
Naast een wedstrijd voor cartoonisten over de hele wereld is er een cartoonwedstrijd voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Hier kun jij aan meedoen? Lever dan voor 8 december je eigen cartoons in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op 15 december is de prijsuitreiking in de bibliotheek. Meer informatie staat op: http://cartoonfestivalrotterdam.nl/?page_id=236

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.