Concertagenda januari 2018

27 dec 2017

Concertagenda januari 2018

Heb je een concert aangekondigd gezien op onze vierde verdieping of ons Muziekwebplein, maar weet je niet meer hoe laat of waar het is? Kijk dan op deze concertagenda. Hierop staan alleen concerten die in Rotterdam gegeven worden op de wat kleinere podia, maar deze maand ook enkele grote.

1 januari / 15.00

Wien bleibt Wien. Hoogtepunten van de grootmeesters van de Weense operette klinken in De Doelen door het Habsburgs Strauss Orkest met dans door het Charkov Staats Ballet.

4 januari / 22.00

Homegrown in Bird met Sophia Schutte. Deze singer-songwriter heeft Nederlandse en Libanese roots en brengt een mix van genres hoewel R&B de boventoon voert.

6 januari / 15.00

Nieuwjaarsconcert met Pieter Heykoop in de Laurenskerk. Hij improviseert op het orgel en speelt genoteerde koraalbewerkingen van Klaas Jan Mulder met samenzang.

6 januari / 19.30

Peter Eilander geeft een Nieuwjaarsconcert in de Laurenskerk en speelt koraalbewerkingen van Klaas Jan Mulder op het orgel.

7 januari / 15.00

Het acrobatenduo TK Circus, het orgelduo Euwe en Sybolt de Jong en de Laurenscantorij combineren de verbluffende muziek van Bach met duizelingwekkende circusacts in de Laurenskerk. A Spectacular Happy New Year!

10 januari / 11.00 -11.30

Het viswijvenkoor Sootjevisch treedt op in de Open Hof in Ommoord, Hesseplaats 144.

12 januari / 20.30

Altsaxofonist Ben van Gelder speelt in de Eduard Flipse Zaal van De Doelen met baanbrekende musici uit de New Yorkse jazz-scene: drummer Craig Weinrib, bassist Joe Sanders en pianist Sam Harris. Improvisatie en veranderlijkheid staan centraal.

13 januari / 15.00

Martin Mans, Sander van Marion en André Knevel improviseren op het/de orgel(s) in de Laurenskerk.

13 januari / 19.30

Marco den Toom geeft zijn 9e Nieuwjaarsorgelconcert in de Laurenskerk met een special guest en een speciaal voor deze avond gecomponeerde toccata in Frans-romantisch idioom.

13 januari / 21.00 – 24.00

Een muzikale reis door de jaren ’60 (maar ook nieuwe muziek) in Grounds met optredens van The Black Marble Selection, Tamarin Desert en verschillende gastmuzikanten en dj’s.

16 januari / 20.15

Het Cuarteto Casals speelt in de Jurriaanse Zaal van De Doelen het 2e, 4e en 16e strijkkwartet van Van Beethoven, een arrangement van zijn 9e pianosonate en een nieuw werk van een hedendaagse componist. Om 19.30 uur is er een voorconcert in de Jurriaanse Zaal door een kamermuziekensemble van Codarts Rotterdam.

19 januari / 20.00

Het Bravura Ensemble, dat bestaat uit Marina Meerson (viool), Katja Dirven (cello) en Michail Zemtsov (altviool), speelt Goldbergvariaties van Bach in Pro Rege in een transcriptie voor strijktrio van Dmitry Sitkovetsky.

19 januari / 20.30

Trio Da Kali treedt op in de Eduard Flipse Zaal van De Doelen. Hawa Kasse Mady Diabaté (een ervaren vocaliste uit de griot-traditie) zingt en ze wordt begeleid door de jonge bas-ngoni-speler Mamadou Kouyaté (één van Mali’s meest creatieve musici van zijn generatie) en balafon-speler Lassana Diabaté die diep geworteld is in de traditie maar buitengewoon jazzy improviseert op zijn instrument.

26 januari / 20.30

Sannavan treedt op in de Eduard Flipse Zaal van De Doelen, de nieuwe groep van vocaliste/pianiste Sanna van Vliet, waarin ze poppy arrangementen zingt van pop- en jazzklassiekers en wordt begeleidt door Marius Beets op contrabas, drummer Marcel Serierse en Ed Verhoef op gitaar.

26 januari / 21.00

Gitarist, zanger en songwriter Depedro (Jairo Zavala) laat o.a. zijn nieuwste album ‘El Pasajero horen in Grounds. Zijn muziek is rustig- en toch vol in klank, simpel- en toch ingewikkeld, ingetogen- en toch oneindig.

 

CA Mulder

1000 Resterende tekens