Aan de slag met de Kinderboekenweek

11 sept 2019

Aan de slag met de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek staat bijna voor de deur en mocht je nog geen idee hebben wat je als onderwijsprofessional gaat doen, lees dan verder!  De blog wordt steeds aangevuld met nieuwe ideeën!

Facebookpagina Kinderboekenweek 2019

Op de Facebookpagina ‘Kinderboekenweek 2019’ kan je met al je vragen omtrent de Kinderboekenweek terecht. Heeft iemand bijvoorbeeld tips als je een ‘spelletjescircuit' rondom het thema wilt doen of weet jij nog een leuke gezamenlijke opening? Op de pagina wordt er met zijn allen gebrainstormd. De meest creatieve ideeën komen langs. Zeker een bezoekje waard dus!

Zing mee met Kinderen voor Kinderen

Ook dit jaar is er weer een lied om te gebruiken tijdens de Kinderboekenweek. De nieuwe hit van Kinderen voor Kinderen en de Kinderboekenweek heet: ‘Reis mee!’ Op de website van de Kinderboekenweek vind je de dansles en hoe je stap voor stap dit liedje kunt instuderen. Er worden meer liedjes speciaal voor de Kinderboekenweek gemaakt, zoals 'Reis Mee!' van 123ZING.

Openingsfilmpje Jozua Douglas

Zoek je nog naar een leuke opening van de Kinderboekweek voor in de klas? Jozua Douglas maakte speciaal voor de Kinderboekenweek 2019 een openingsfilmpje voor in de klas. Tel samen af voor de lancering van de Kinderboekenweek om deze officieel te openen!

Rian Visser

Net als voorgaande jaren heeft schrijfster Rian Visser weer digibordlessen gemaakt rondom het thema van de Kinderboekenweek. Er zijn lessen voor de onderbouw, middenbouw, bovenbouw en natuurlijk staan boeken centraal!

Juf Beau

Weet je nog niet welk boek je tijdens de Kinderboekenweek gaat voorlezen? Neem dan eens een kijkje op de website van Juf Beau. Deze Rotterdamse juf bespreekt hier de kerntitels van de Kinderboekenweek voor groep 1/2 tot en met de titels voor groep 7/8.

Heb jij nog een tip die hier niet mag ontbreken? Laat het ons weten!

Els Zeedijk

1000 Resterende tekens