Leestip: 'Jippie! Een humeurig sprookje' (7+)

29 nov 2017

Leestip: 'Jippie! Een humeurig sprookje' (7+)

Het voorleeshalfuurtje van vandaag gemist? Geen zorgen. We geven je een leuke voorleestip zodat je het halfuurtje thuis kunt inhalen.

Stel je voor, je bent prinses in een land waar iedereen altijd vrolijk is. Ideaal toch?! Niet voor Super. Zij is zelf bijna altijd chagrijnig en ergert zich aan alle vrolijkheid en vrolijke namen in het land (denk aan de Gezellige Heuvels of de stad Vrolijkheid). Als ze dan ook nog eens uitgehuwelijkt wordt aan JORIS!! (zo schrijf je echt zijn naam), besluit ze om op zoek te gaan naar mensen die meer op haar lijken.

Samen met lakei Rolf gaat Super op reis naar Grom, het land waar iedereen altijd boos is. Ze komt langs steden met namen als Rotdorp en Ellende en komt mensen tegen die zeuren en gemene opmerkingen maken. Zo zegt een man in Ellende tegen een jongen op straat: 'Jij, kleine, brutale eendendrol.' En de koning van Grom, waar Super en Rolf bij op bezoek gaan, is ook al altijd chagrijing. Grom is ook niet helemaal wat Super er van had verwacht...

In het boek Jippie! Een humeurig sprookje van Sanne Rooseboom lees je het hele verhaal van Super en kom je te weten welke avonturen zij en haar lakei Rolf allemaal meemaken. En je ontdekt natuurlijk ook of Super er voor kiest om in Grom te blijven of toch weer terug gaat naar haar eigen vrolijke land.

 

Super en JORIS

Afbeelding van Annet Schaap uit 'Jippie! Een humeurig sprookje'

 

Het boek Jippie! Een humeurig sprookje (hier te vinden in onze catalogus) van Sanne Rooseboom is bedoeld voor kinderen van 7 jaar of ouder, maar kan ook voorgelezen worden aan kinderen van 5 of 6 jaar. De tekeningen in het boek zijn gemaakt door illustratrice en schrijfster Annet Schaap (hier te vinden). Er is nu ook een tweede deel te leen in de bibliotheek: Jippie! En de ridders van Hak (hier te vinden). 

Wil je meer weten over het boek, de schrijfster of de personages? Ga dan naar de website die speciaal voor het boek is gemaakt. Hier vind je leuke feitjes en kun je een plattegrond van Grom en Jippie uitprinten en inkleuren! Op de Facebookpagina van het boek worden leuke (en chagrijnige) adviezen gedeeld van lakei Rolf en Koning Grom. Super grappig en dus zeker een aanrader!

 

Dionne Schouwstra
Ida
blog
Wat een leuke voorleestip!

1000 Resterende tekens