Ouderen in de wijk

Welkom

Kom te weten wat er in uw wijk te doen is, versterk uw digitale vaardigheden of ontmoet andere mensen. Gezellig met uw kennissen of alleen, wij staan voor u klaar!

'Ouderen in de wijk' is een initiatief dat door de vier grote bibliotheken van Nederland (Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam) wordt uitgevoerd. Het initiatief richt zich op AOW-gerechtigden met het doel deze groep (weer) zelfredzaam te maken. Dit doen we bijvoorbeeld door verschillende activiteiten in de wijk in kaart te brengen en samen te werken met buurtorganisaties. Op deze manier kunnen wij u informeren over wat er te doen is in uw wijk en kunnen wij uw behoeftes ophalen om u vervolgens door te verwijzen naar activiteiten die daarbij passen. Denk aan bewegen op muziek, creatieve middagen, aanschuifmaaltijden, digicursussen en nog veel meer. Zo hopen we dat u ook op latere leeftijd nog leuke dingen blijft ondernemen.   

Let op: activiteiten kunnen zowel in de bibliotheek als daarbuiten plaatsvinden.  

Hoe gaan we te werk?

'Ouderen in de wijk' is momenteel actief in de vestigingen FeijenoordDelfshavenIJsselmonde, Ommoord, Overschie en de Centrale Bibliotheek. U bent daar van harte welkom om een praatje met één van onze gastvrouwen te maken of om u door hen te laten inschrijven.

Hoe werkt het inschrijven precies?

  1. Er vindt een gesprek plaats met de gastvrouw waarin u kunt aangeven waar u behoefte aan heeft, wat u wilt leren of waar u mee geholpen wilt worden. Aan de hand van uw behoeftes kunnen wij u adviseren over welke activiteiten bij u passen.

  2. Daarnaast ontvangt u elke maand een activiteitenkalender waarin staat wat er die maand te doen is in uw wijk, waarna u (vrijblijvend) kunt kiezen aan welke activiteiten u wilt deelnemen.

  3. Verder heeft u twee contactmomenten in het jaar met één van onze gastvrouwen om te kijken hoe het met u gaat en of uw behoeftes nog veranderd zijn.

Uitgelichte activiteiten

Elke maand stellen we een activiteitenkalender op. Hierin zetten we activiteiten van zo veel mogelijk verschillende aanbieders. Iedereen kan activiteiten aanmelden voor het boekje, mits het een activiteit betreft waar ouderen heen kunnen en waarvan de prijs voor deelname laag of gratis is. Klik hier voor de activiteitenkalender van mei (speciale editie).

Aanmelden of meer informatie nodig?

Neem dan contact op met één van onze gastvrouwen, zij staan u graag te woord. Jolanda: 06-22938312.
Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hopen u gauw te mogen verwelkomen bij een van onze activiteiten!


Samenwerkingspartners

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.