Bibliotheek Rotterdam is op zoek naar een:

Gastvrouw/-heer voor vestiging Nesselande

Bibliotheek Rotterdam trekt jaarlijks 2,4 miljoen bezoekers waarvan de helft een bezoek brengt aan de centrale vestiging in de Hoogstraat. Ruim één op de drie volwassen Rotterdammers maakt jaarlijks gebruik van de bibliotheek. Daarmee is het de drukst bezochte culturele instelling van Rotterdam. Bibliotheek Rotterdam heeft 100.000 leden, waarvan iets meer dan de helft jeugdleden. Jaarlijks worden bijna 3 miljoen boeken en andere materialen uitgeleend. De Bibliotheek Rotterdam biedt educatieve activiteiten rond leesbevordering, leesplezier en mediawijsheid en bereikt daarmee meer dan de helft van alle Rotterdamse basisscholen. Zeker een bezoek waard zijn ook de vele culturele activiteiten in het Bibliotheektheater, museale tentoonstellingen in de hal van de Centrale Bibliotheek, workshops en exposities.

Vestiging Nesselande is een van de vele locaties van de bibliotheek in de stad.

Wat ga je doen?

• Klanten ontvangen en wegwijs maken;
  • Opruimen van materialen;
  • Activiteiten begeleiden/ondersteunen en eventueel opzetten.

Wie ben jij?

• Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en komt gemaakte afspraken na;
  • Je bent zorgvuldig en oplettend;
  • Je kunt rustig en begrijpelijk informatie overbrengen;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • Je bent servicegericht en hebt een 'vrijwillig maar niet vrijblijvend'-mentaliteit.

Werktijden

Maandag, dinsdag en vrijdag van 13.00–17.00 uur. Woensdag van 9.00–17.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk.

Bibliotheek Rotterdam en UVV (Unie van Vrijwilligers) biedt vrijwilligers:

• Begeleiding en ondersteuning;
  • Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje;
  • Reiskostenvergoeding en verzekering;
  • Zinvolle en leuke ervaringen;
  • Training om goed voorbereid aan de slag te kunnen gaan;
  • Gratis lidmaatschap van de Bibliotheek Rotterdam.

Solliciteren?

Bibliotheek Rotterdam werkt samen met de Unie van Vrijwilligers voor de administratie en eerste werving en selectie van vrijwilligers. Aanmelden kan via Ellen Pannevis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).