Primair onderwijs

Lezen is belangrijk voor kinderen. Als onderwijsprofessional weet je dat als geen ander. Bibliotheek Rotterdam is bij uitstek een leesprofessional, die het onderwijs in lees- en mediavaardigheid op jouw school naar een hoger niveau kan brengen. Dat doen we vanuit een visie, met actuele kennis, structureel en met aandacht voor de behoeften van individuele scholen.

  • Wie een kwartier per dag leest, leert in een jaar duizend nieuwe woorden.

  • Hoe meer een kind leest, hoe beter het taalniveau.

  • Meer lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen, schrijven en daarmee op de studievaardigheid.*

Het doel

Het verhogen van plezier in en motivatie om te lezen bij leerlingen. Vrij lezen zorgt ervoor dat kinderen boeken gaan zien als vanzelfsprekende bronnen die ze verder brengen in hun ontwikkeling. Goed leesonderwijs heeft tegelijkertijd een positieve invloed op de kernvakken. Wij delen graag onze kennis met leerkrachten.
De bibliotheek biedt steeds meer producten op het gebied van mediawijsheid, informatievaardigheden, computational thinking en ICT-basisvaardigheden. Ook voor het onderwijs!

Meer informatie

Wil je weten wat we doen, bekijk dan de brochure 'Bibliotheek Rotterdam - de Bibliotheek op school + de kinderopvang'. Hierin lees je wat de bibliotheek kan betekenen, zowel voor scholen die meedoen aan de Bibliotheek op school, als voor scholen die (nog) geen deelnemer zijn. Bekijk ook de brochure Speciaal Onderwijs.

Je kunt ook altijd contact opnemen met onze accountmanagers via 010 - 2816305 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SchoolWise

Zijn boeken beschadigd, niet geleverd of verkeerd geleverd. Heb je een vraag over de geleverde collectie of de levering ervan? Laat het ons weten door het contactformulier in te vullen.

Heb je een probleem met wachtwoorden of inloggegevens voor schoolWise? Lees dan eerst de instructie: Instructie schoolWise - Wachtwoorden leerlingen en leerkrachten . Voor het aanmelden van een nieuwe leerling moet <deze template nog toevoegen> worden ingevuld en geupload in schoolWise door de AVG contactpersoon van je school.

 

 * Bron: Meer lezen, beter in taal; effecten van lezen op taalontwikkeling (2014). Uitgave van Kunst van Lezen.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.