Film op 4 - Coming of Age Specials

24 okt 2017

Film op 4 - Coming of Age Specials

Van oktober 2017 tot en met maart 2018 worden één keer per maand de mooiste coming of age films van jonge filmmakers vertoond, speciaal voor jou! Je hoeft echter niet per se jong te zijn om deze films te komen bewonderen. Of je nu 18 of 81 bent: kom kijken!

Voorafgaand aan de film kom je ook nog wat te weten: filmrecensent Ronald Glasbergen geeft in beeld en woord een korte maar tot het bot gaande toelichting over de film en zijn achtergronden.
Met al zijn inzichten in je rugzak kijk je met een andere en nieuwe blik naar de films. Hieronder vind je het programma:

28 oktoberMoonlight
De Pleinbioscoop was bij vertoning uitverkocht. De coming of age film over een jongetje dat opgevoed wordt door een crackdealer van Barry Jenkins, was de verrassing van de laatste Oscar uitreiking. Grijp nu je kans.

25 november - La La Land
De musical dood? Vergeet het maar. La La Land met Bryan Gosling en Emma Stone als twee superambitieuze kunstenaars in spe dansen en zingen zichzelf letterlijk naar de sterren in de overdonderende derde speelfilm van de piepjonge Damien Chazelle.

23 decemberThe last picture show
Filmmaker Bogdanovitch is van 1939, maar was 31 toen zijn film uitkwam. Een tijdloos meesterwerkje over een groep losgeslagen teenagers in een stoffig Amerikaans woestijnstadje. Met een eerste grote hoofdrol van Jeff Bridges.

2018

27 januari – The Assassin
Van de Taiwanese filmer Hou Hsiao Hsien. In het China van de 9e eeuw wordt een generaalsdochter op tienjarige leeftijd leeftijd ontvoerd. Ze wordt opgeleid tot een moordenaar om wrede en corrupte lokale bestuurders te elimineren.

24 februari – City of God
Van regisseur Fernando Meirelles. Het verhaal van de kinderbendes, die elkaar bestreden om geld, wapens en drugs, in een arme buitenwijk van Rio de Janeiro in de jaren '70.

24 maart - American Honey
Elke film van de Engelse filmmaakster Andrea Arnold raakt als een volle gitaarrif alle snaren. Steeds is jong zijn het thema. In haar verpletterende laatste film -American Honey- sluit Star zich aan bij een groepje moderne Amerikaanse zigeuners.

Er is een beperkt aantal zitplaatsen, dus wees er op tijd bij!
Er is trouwens iedere zaterdag een filmvoorstelling op de 4e verdieping. Kijk voor meer info in onze agenda!

  • Toegang: gratis
  • Locatie: filmzaal 4e verdieping
  • Aanvang: 14:00 uur
Annelies Bernard

1000 Resterende tekens