Ky-iano: ik bieb en vind #jouwverhaal

06 juli 2017

Ky-iano: ik bieb en vind #jouwverhaal

Elke woensdag ga ik naar de bibliotheek. Met mijn tante Edina en de kinderen van de opvang. We lezen boeken, of doen een spelletje op de computer.

Spioneren
Lezen vind ik makkelijk. Maar ik ben ook al zeven, hè? Ik heb net een boek uit over een geheim agent. Van zijn baas moet hij boeven bespioneren. Het was best spannend. Maar ik denk niet dat ik het nog een keer ga lezen. Bij lezen moet je stilzitten en stil zijn. Soms mogen we in de klas hardop lezen, niet dat iedereen je hoort, maar wel met geluid. Dat vind ik al fijner.

Piranha’s
Maar ik vind kinderfeestjes leuker. Een keer deden we een speurtocht. Je moest snoep zoeken, en speelgoed van de Hulk. Mijn vriendje had snoep in het aquarium verstopt, maar daar zaten piranha’s in. Die hadden al het snoep opgegeten. Aan het eind van het feestje mochten we de ballonnen kapot prikken.

Naar Sparta
Het allerliefst voetbal ik. Dan bel ik aan bij mijn vrienden en doen we wie het langst kan hooghouden. Van voetbal is het fijn dat je niet hoeft stil te zitten. Je leert juist hoe je je moet bewegen. Dan zegt de trainer bijvoorbeeld: pak de bal en dribbel langs elkaar heen. Of we oefenen panna. Met hooghouden ben ik één keer tot vijftien gekomen. Extra moeilijk is wanneer je met je voet een rondje om de bal draait als –ie in de lucht is. Ik ben nu spits bij FC Maense. Ik wil veel trainen, zodat ik nog beter word. Dan kan ik bij E1, en daarna misschien naar Sparta.

ky-iano / 7 / gaat op zomerexpo / delfshaven

--- --- ---

Let op: de Zomerexpo 'Kom uit die Kraan' is voorbij. Bekijk onze agenda voor meer leuke activiteiten.

Zomerexpo: Kom uit die Kraan!
Een spannende familietentoonstelling en speurtocht naar het boek ‘Kom uit die Kraan!’ van Tjibbe Veldkamp en Alice Hoogstadt. Bij deze expo (tot en met 19 augustus) hoort een leuke speurtocht die je zowel in de Centrale Bibliotheek als in de bibliotheken Feijenoord, Hoogvliet, Rozenburg, Delfshaven, Schiebroek, Ommoord en IJsselmonde kunt doen. Ontdek jij waarom Bart de bouwplaats op kruipt? Kom langs, speur mee en haal gelijk een stempel voor het Jeugd Vakantiepaspoort.

Bekijk ook het filmpje 'ik bieb en vind'

Laura van Mourik

1000 Resterende tekens