Alfred: ik bieb grote letters #jouwverhaal

28 juni 2017

Alfred: ik bieb grote letters #jouwverhaal

Albertien en ik hielden van reizen, onze laatste reis was naar IJsland. We bezochten graag musea en we deelden de liefde voor lezen. Ik heb nog een boekenkast vol boeken van haar staan. Albertien was een echt Hollands meisje, maar haar ouders woonden lange tijd in voormalig Indië. We lazen allebei graag boeken over die periode, zoals ‘Oeroeg’ van Hella Haasse en ‘Indische duinen’ van Adriaan van Dis.

Ongevraagd advies
Ik kom graag in de bieb. Ik vind het een aangename plaats. In de krantenhoek lees ik de Frankfurter Allgemeine, The Times, soms Le Monde. Ik volg het nieuws van de dag. Ook vind ik ruimtevaart en archeologie interessant. En kunst: mijn hart ligt bij Jan Steen, Frans Hals en Jheronimus Bosch. Boeken over die onderwerpen zoek ik ook op in de bieb. Ik leen ze niet, maar bestudeer ze ter plekke. Verder maak ik graag een praatje met mensen. Dan kijk ik over iemands schouder mee naar wat diegene aan het lezen is en geef ongevraagd advies. Sommigen denken: waar bemoeit die man zich mee? Maar bijna altijd levert het leuke reacties en contacten op.

Als de letters te priegelig zijn
Ik merk dat ik ouder word. Mijn zicht is niet meer wat het was. Als de letters te priegelig zijn, laat ik het boek liggen, of ik neem een grootletterboek. En ik loop op het moment slecht. Maar: je moet in beweging blijven. Dat is het geheim. Ik ga nog steeds op stap. Naar de bieb. Naar de valcursus. Daar zit ook een echtpaar op, hij is 94, zij is 87. En verder veel van die charmante, bijdehande dames van eind zeventig. Gezellig, hoor. Mensen denken vaak dat ik een reuzevrouwenversierder ben, maar dat is niet waar. Ik ben 34 jaar gelukkig geweest met Albertien. Aan de andere kant: ik ben een optimistisch mens, je weet nooit hoe het leven loopt.

alfred / 76 / boekenverslinder / west

--- --- ---

Collectie grootletterboeken
Wist u dat u bij Bibliotheek Rotterdam uit ruim 1.000 grootletterboeken kunt kiezen? Van spannende detectives en thrillers tot historische verhalen en liefdesromans. Het grootste aanbod vindt u in de Centrale Bibliotheek, maar ook bij de andere vestigingen zijn grootletterboeken aanwezig. Heeft u hulp nodig bij het vinden van een geschikt boek? Onze medewerkers helpen u graag verder.

Bekijk ook het filmpje 'ik bieb grote letters'

Laura van Mourik

1000 Resterende tekens