Terugblik Kinderboekenweekfeest: Reis mee!

terugblik fotoHet is alweer even geleden, maar op 6 oktober vond het grote Kinderboekenweekfeest plaats in de Centrale Bibliotheek. Ondanks het slechte weer kwamen er bijna 5.000 bezoekers langs. Hierbij een terugblik.

Er was van alles te beleven in de Centrale Bibliotheek rond het Kinderboekenweekthema Reis mee!: voorstellingen, muziek-, dans- en tekenworkshops. Ook kon je een kijkje nemen in een ambulance of brandweerauto, was er een skelterparcours, verkeersplein, een feestelijke opening van het CJG, kon je een mooie foto maken voor een greenscreen en kwamen er diverse kinderboekenschrijvers en illustratoren langs. Denk aan: Mack van Gageldonk, Isabelle de Ridder, Magnus Weightman, Esther Miskotte en Gerard van Gemert. Natuurlijk was er ook een Boekenmarkt waar je direct je boek kon laten signeren.

De opening van het feest werd verricht door Annerie Brenninkmeijer, Unitmanager Bibliotheek Rotterdam. Samen met drie kinderen gaf ze de startsein voor het grote Kinderboekenweekfeest.

Wij willen alle bezoekers, vrijwilligers en samenwerkingspartners bedanken voor hun bijdrage om dit feest tot een succes te maken. Heel graag tot volgend jaar: zet vast zondag 4 oktober 2020 in je agenda!

Foto's en filmpjes

Was je zelf aanwezig tijdens het feest en ben je benieuwd naar de foto's? Kijk dan hier. Een filmpje vind je hieronder.

Kinderboekenweek

Het grote Kinderboekenweekfeest was onderdeel van de Kinderboekenweek. Tijdens deze tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Ook in de vestigingen stond er van alles op het programma.