Concertagenda januari 2019

19 dec 2018

Concertagenda januari 2019

Heb je een concert gezien op onze kunstafdeling of ons Muziekwebplein, maar weet je niet meer hoe laat of waar het was? Check dan deze agenda.

5 januari, 15:00 uur
Pieter Heykoop improviseert op het orgel van de Laurenskerk en speelt bewerkingen van Klaas Jan Mulder.

5 januari,  19:30 uur
Peter Eijlander speelt op het orgel in de Laurenskerk in de stijl van Klaas Jan Mulder en staat stil bij de muziek van Herman van Vliet.

5 januari, 20:00 uur
I Lombardi van Verdi wordt in De Doelen gezongen door het Rotterdams Operakoor. Gregor Bak vertelt het verhaal.

6 januari, 15:00 uur
In de Laurenskerk zingt de Laurenscantorij, samen met organist Hayo Boerema en, nog onbekende, ‘special guests’ o.a. Pomp and Circumstances van Elgar en werken van Howells. Reserveren verplicht!

9 januari, 11:00 - 11:45 uur
Organist Willem Blonk geeft een nieuwjaarsconcert in de Open Hof aan de Hesseplaats (metrohalte) in Ommoord. De toegang is gratis, maar er wordt wel een collecte gehouden bij de uitgang.

11 januari, 20:00 uur
De Bezetting speelt in de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven “Sketches from Spain” (Ravel en De Falla), incl. Spaanse hapjes en visuele installaties door de Rotterdamse kunstenares Karin Trenkel.

12 januari, 14:00 uur 
Nieuwjaarsconcert door organist Gerard van der Zijden en het koperensemble Pelgrim Brass in de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. Gratis!

12 januari, 15:00 uur 
Het kwartet Musica Poetica speelt werken van J.S. Bach, J.C.F. Bach en Nicolaus Bruhns in Pro Rege.

12 januari, 15:00 uur
In de Laurenskerk neemt Sander van Marion afscheid na 65 jaar organist te zijn geweest, samen met zijn muzikale vrienden Martin Mans en Pascal van de Velde (trompet).

12 januari, 19:30 uur
Nieuwjaarsconcert in de Laurenskerk door organist Marco den Toom.

13 januari, 15:00 uur
Sinfonia Rotterdam speelt werken van Sarasate, Tsjaikovski, Saint-Saëns en Bizet-Sjtsjedrin in het Wereldmuseum, incl. wijn.

16 januari, 20:30 uur
In de Laurenskerk brengt Domestica Rotterdam een muzikaal programma rond het thema ‘Liefde’. Solist is Thomas Triesschijn op blokfluit en Kaat Haest vertelt.

22 januari, 20:30 uur
De topvocalisten van VOCES8 laten, in de Laurenskerk, wintermuziek horen (o.a. Praetorius, Tallis, Britten, Rachmaninov, Vasks, Pott, Dove, Dan, Dale en Whitacre) en Codartsstudenten dansen erbij.

25 januari, 20:00 uur
Jan Brokken vertelt enkele verhalen van vluchtelingen uit “De rechtvaardigen” in Pro Rege en het Bravura Ensemble verzorgt de muziek.

26 januari, 13:15 – 14:30 uur
In de Burgerzaal van het stadhuis speelt één van de meest vooraanstaande panfluitisten, Matthijs Koene, samen met gitarist Stefan Gerritsen (Duo Verso). Organist Geert Bierling begeleidt ze (maar speelt ook solo) op wel drie verschillende orgels. Ze spelen werken van Bach en Piazzolla, maar ook een nieuwe compositie van Artyom Kim: Ostinato II. Gratis, maar reserveren is verplicht!

 

CA Mulder

1000 Resterende tekens