Wethouder Kasmi onthult muurgedicht Derek Otte in Crooswijk

Vanochtend was het feest op de Crooswijkseweg. Boven de BENU-apotheek prijkt nu een nieuw muurgedicht van oud-stadsdichter Derek Otte.

Derek is blij dat juist deze dichtregel, ‘Meerdere wegen leiden naar dromen’, nu in Crooswijk op de muur staat: “Ik vind Crooswijk hartstikke tof, punt uit. Een echt stukje Rotterdam. Ik hoop dat mensen hier straks langslopen en beseffen dat ook hier groots gedroomd mag worden”. Het gedicht is ontworpen en geschilderd door Shon Price.

Persoonlijk
Otte vertelt: “Het is voor mij een heel persoonlijke regel waar je, ook als het even tegenzit, kracht en motivatie uit kan halen. Althans, dat hoop ik dan”. Hij schreef de dichtregel in 2012, toen hij van school werd gestuurd: “Ik kwam vaak te laat, had een grote mond en spijbelde continu”. In die periode schreef ik op bankje aan de Maas deze zin”.

Poëzie met de buurt
In de weken voor de onthulling gaven Derek Otte en de huidige stadsdichter Dean Bowen poëzieworkshops in de buurt. Zo stond Derek voor twee basisschoolklassen en Dean voor een taalgroep van TaalenT010. Vanochtend mochten een paar van deze deelnemers hun zelfgeschreven gedichten voordragen en werd het gedicht feestelijk onthuld door wethouder Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme).

Stadsdichterschap
Alle gedichten en projecten van de stadsdichter zijn te vinden op stadsdichter010.nl en op Instagram via stadsdichter010. Het stadsdichterschap wordt gecoördineerd door Bibliotheek Rotterdam.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.