Bibliotheek Rotterdam is op zoek naar een:

Individueel begeleider leeshulp voor vestiging Delfshaven

Bibliotheek Rotterdam is met 2.4 miljoen bezoekers de drukstbezochte culturele instelling van Rotterdam. De bibliotheek vind je in de stad, in de buurt, op school en online. Onze doelstelling? Het bieden van vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur, zodat inwoners van Rotterdam zich bewust, kritisch en actief kunnen bewegen in de samenleving. De bibliotheek staat voor leesplezier, taalvaardigheid, informeren, leren, ontmoeting en debat en kennismaken met kunst en cultuur.

Wat ga je doen?

• Klanten ontvangen en wegwijs maken;
  • Opruimen van materialen;
  • Activiteiten begeleiden/ondersteunen en eventueel opzetten.

Wie ben jij?

• Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en komt gemaakte afspraken na;
  • Je bent zorgvuldig en oplettend;
  • Je kunt rustig en begrijpelijk informatie overbrengen;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • Je bent servicegericht en hebt een 'vrijwillig maar niet vrijblijvend'-mentaliteit.

Werktijden

Maandag van 12.00–18.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00–18.00 uur en zaterdag van 10.00–16.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk.

Wat bieden wij?

• Begeleiding en ondersteuning;
  • Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje;
  • Reiskostenvergoeding en verzekering;
  • Zinvolle en leuke ervaringen;
  • Training om goed voorbereid aan de slag te kunnen gaan;
  • Gratis lidmaatschap van de Bibliotheek Rotterdam.

Solliciteren

Bibliotheek Rotterdam werkt samen met de Unie van Vrijwilligers voor de administratie en eerste werving en selectie van vrijwilligers. Aanmelden voor deze functie kan via Ellen Pannevis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).