Dionne kijkt: The Bookshop

25 juni 2018

Op mijn blog Dionne leest houd ik je op de hoogte van mijn persoonlijke leeslijst en geef ik boekentips of mijn ongezoute kritiek. Maar naast boeken, houd ik ook erg van een goede film. In deze blog vertel ik je over de boekverfilming van The Bookshop.  

Ik vind niets fijner dan alleen naar de bioscoop gaan. Helemaal opgaan in de film en geen onnodig geklets; het is voor mij de ultieme manier om te ontspannen. Een tijdje geleden wilde ik graag naar de film, maar draaide er niets wat ik per se wilde zien. Gelukkig heb ik een Cinevillepas en kost het mij dus geen (extra) geld als de film super slecht/saai/afgezaagd blijkt te zijn. Ik koos uiteindelijk voor The Bookshop. Boeken, jaren vijftig en goede acteurs. Daar kon niet zoveel misgaan.

Spoilervrij
The Bookshop is gebaseerd op het gelijknamige boek van Penelope Fitzgerald en vertelt het verhaal van een oorlogsweduwe die een boekenwinkel opent in een klein Engels dorp. 

Spoilerrijk
jdgfsdbf

 

  • Best een politieke film, maar dit wordt minder belangrijk gemaakt door de truttige muziek en het tempo van de film. 
  • Niet alle karakters en verhaallijnen worden helemaal uitgewerkt. Dit komt waarschijnlijk omdat het een boekverfilming is. 

 

Dionne Schouwstra

1000 Resterende tekens