RASA-collectie nu beschikbaar bij Muziekweb

03 mei 2018

RASA-collectie nu beschikbaar bij Muziekweb

Onze collega's van Muziekweb hebben een nieuwe collectie wereldmuziek aan hun collectie toegevoegd. De collectie komt van RASA, een muziekpodium in Utrecht.

Muziekweb voegt met deze collectie een grote verzameling wereldmuziek aan haar collectie toe! RASA was een muziekpodium in Utrecht waarvan in 2017 de subsidie is stopgezet. RASA presenteerden muziek en dans uit alle werelddelen via concerten, dansvoorstellingen en clubavonden. RASA heeft sinds de oprichting in 1970 ook een eigen collectie lp’s en cd’s verzameld. Deze collectie van meer dan 20.000 cd’s en lp’s is nu door Muziekweb overgenomen en geïnventariseerd.

De cd’s die nog niet bij Muziekweb aanwezig waren, zijn aan de collectie toegevoegd. Deze titels zijn vervolgens gemetadateerd, digitaliseerd en ontsloten via de website. Muziekweb is heel blij dat de RASA-collectie, met veel bijzondere muziek en uniek materiaal, op deze manier behouden blijft en op laagdrempelige wijze toegankelijk komt voor het publiek. De RASA-collectie is een zeer waardevolle toevoeging aan de bestaande Muziekweb-collectie, die is uitgegroeid tot de belangrijkste bewaarplaats voor muziek in Nederland.

Leden van openbare bibliotheken in Nederland kunnen muziek uit de RASA-collectie lenen via Muziekweb en afhalen bij hun eigen lokale bibliotheek. In de collectie is werk te vinden van onder andere Pixinguinha, Om Kalsoum en Huun-Huur-Tu. De complete lijst is hier terug te vinden.

Dionne Schouwstra

1000 Resterende tekens